Ο μήνας έχει... 9 στο υπουργείο Παιδείας - Ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία της Αρκαδίας

Ο μήνας έχει... 9 στο υπουργείο Παιδείας - Ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία της Αρκαδίας

Οκτώβριος 17, 2019 - 11:38
6 σχόλια

Ο μήνας έχει 9 στο υπουργείο Παιδείας. Τις πολλές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό μάς μεταφέρουν γονείς οι οποίοι έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας. Χαρακτηριστικά, σε γυμνάσιο της Τρίπολης, από σήμερα 17 Οκτωβρίου οι μαθητές θα κάνουν πλήρες ωράριο αφού συμπληρώθηκαν οι θέσεις των εκπαιδευτικών που ήταν κενές, όπως της ειδικότητας του φυσικού.

Σε άλλο γυμνάσιο της Τρίπολης, τα παιδιά της δευτέρας τάξης δεν έχουν κάνει Μαθηματικά, Βιολογία, Γεωγραφία και Χημεία.

Αλλά, πηγαίνοντας και πιο μακριά, όπως στα Τρόπαια, οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό είναι πραγματικά τραγικές.

Ο κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,είχε μιλήσει λίγες ημέρες νωρίτερα στο Arcadia Portal (δείτε ΕΔΩ), και είχε αναφερθεί στα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, εκτιμώντας ότι θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες. Ζήτημα το οποίο έθιξαν και οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν χθες στις εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ (δείτε ΕΔΩ), αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλά κενά στα σχολεία της Αρκαδίας (Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άστρος, αλλά και στο ειδικό σχολείο στο χωριό Κάψια).

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως θα έπρεπε να αφήσει στην άκρη τον αγώνα της για τα επουσιώδη και να ασχοληθεί με τα ουσιώδη. Εδώ και δύο ημέρες η κυρία υπουργός ασχολείται μόνο με το να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι οι άριστοι μαθητές στα δημοτικά πρέπει σώνει και ντε να παίρνουν τη σημαία, αγνοώντας μάλιστα και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η κλήρωση μεταξύ των μαθητών όχι μόνο δεν αντίκειται στις αρχές της αξιοκρατίας και της ισότητας, αλλά εξυπηρετεί «το δημόσιο συμφέρον της μείωσης του ανταγωνισμού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Να το πούμε κι αλλιώς: Έτσι όπως πάει το πράγμα με τις τόσες ελλείψεις, τις ανεπαρκείς υποδομές και την αλληλοεπικάλυψη ειδικοτήτων -είναι προσωπική άποψη ότι κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να διδάσκει τα μαθήματα της ειδικότητάς του και όχι άλλα αντικείμενα- όλο και θα λιγοστεύουν οι άριστοι μαθητές, οπότε η κλήρωση θα είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος για την ανάδειξη του σημαιοφόρου ακόμα και στο Λύκειο...

Τραγική απόδειξη τα στοιχεία της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι μισοί μαθητές Λυκείου στη χώρα μας είναι λειτουργικά αναλφάβητοι.

Γαλανιάδη Εύα


6 Σχόλια

ΣΤΟ 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΤΡΑ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΗ ΟΥΤΕ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Πλάκα πλάκα αλλά η πρώτη φορά αριστερά μόνο σε θρησκευτικά και θεολόγους δεν άφησε τρύπες!

ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ .. ΟΟΟΟΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ .

Το Υπουργείο & η Διεύθυνση και ο Διευθυντής του καθ σχολείου από τον Ιούνιο δεν γνώριζαν τα κενά στα σχολεία τους ?

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης δεν έχει καθηγητή Χημείας, Ταμπουρά.... Τελειώνει και ο Οκτώβριος!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.