Ο μεσαιωνικός ύμνος Stabat Mater στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (pics,vid)

Ο μεσαιωνικός ύμνος Stabat Mater στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (pics,vid)

Απρίλιος 13, 2017 - 10:07
5 σχόλια

Μια συναυλία πλήρως ενταγμένη στο πνεύμα των ημερών παρουσίασε ο Δήμος Τρίπολης τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Το κοινό είχε την τύχη να παρακολουθήσει σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, τον μεσαιωνικό ύμνο Stabat Mater, έναν συνδυασμό ήχου και λόγου με πρωταγωνιστές τη σοπράνο Κάτια Πάσχου, την μέτζο Ελένη Δάβου, και τον ηθοποιό Τάσο Νούσια στην αφήγηση και στη διεύθυνση τον Θεόδωρο Γ. Λεμπέση.

Ο μεσαιωνικός ύμνος Stabat Mater  είναι ένας από πολύ λίγους θρησκευτικούς ύμνους που έχουν επιζήσει και παραμένουν σε λειτουργική χρήση ως σήμερα. Πρόκειται για έναν ύμνο που έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς συνθέτες σε διάφορες εποχές. Μια από τις πιο δημοφιλείς, για την απλότητα και αμεσότητα του συναισθήματος, μελοποιήσεις του ύμνου είναι αυτή του Περγκολέζι.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο μεσαιωνικός ύμνος Stabat Mater στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο


5 Σχόλια

Δεν χρειαζεται να ειναι εκει ο Δήμαρχος παρουσία τοπικού προέδρου κ.κ. Θεοδωρακοπούλου πάσα αρχή παυσάντο. Ετσι λεει ο Γιωργος πως αυτος ειναι ο Δήμαρχος Τριπολης. α ρε πατσιές που χρειαζονται

Που εισαι ρε Κωσκοτά να δεις τον Γιωργανοπουλο στη πρώτη σειρά στο Μαλιαροπούλειο Θέατρο να παρακολουθεί μεσαιωνικό ύμνο Stabat Mater.

Ο σκοπός είναι να σαμποτάρει η μια παράταξη αυτά που διοργανώνει η άλλη και όλες μαζί ότι κάνει η δημοτική αρχή(διαχρονικά)!Φαντάζομαι σας έφταιξε η καλλιτεχνική επάρκεια των εκδηλώσεων,γι' αυτό κάθεστε στις τριγύρω καφετέριες,ρεμβάζετε και σχολιάζετε!!! και μετά μας φταίει η τρίπολη και πηγαίνουμε παρακαλουθούμε παραστάσεις στην Καλαμάτα (των πληρωμένων διαφημίσεων και σικε προβολής) ή στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού εκτός από εδώ!!! ΥΓ.Όχι ότι ενδιαφέρει κανέναν, αλλά η συναυλία ήταν εξαιρετική (και δεν είχε σημαιάκια του Παυλή)

@ανωνυμος 13/04/2017 - 10:43 Τί «παυσάντο» μωρ' τραχανοπλαγιά; Σιγά μην είναι και το τρίο μπελκάντο! «Παυσάτω» βρεεεεεεεεεεε! Ουρρρρρρρρτττ κιτς κιτς κιτς κιτς! Τα σχόλια σας μαράνανε! Βρε ούουουουσσσσττττ!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.