Ο Μαντινειακός είναι η ομάδα «refuse to lose» της Α' Αρκαδίας

Ο Μαντινειακός είναι η ομάδα «refuse to lose» της Α' Αρκαδίας

Ιανουάριος 13, 2020 - 09:04
0 σχόλια

Αν μπορούσαμε να αποδώσουμε τον τίτλο "refuse to lose" σε μια ομάδα της Α' Αρκαδίας στο εφετινό πρωτάθλημα από την αρχή της σεζόν τότε αυτή δίχως μάλλον καμιά αμφιβολία θα ήταν ο Μαντινειακός.

Ο Μαντινειακός ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο το 2020 παίρνοντας μια σπουδαία νίκη τεράστιας κυρίως βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας για την συνέχεια επί του Ολυμπιακού Λεωνιδίου τον οποίο και γκρέμισε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Σπύρου Λαγού και του Γιώργου Σπανάκη για μία ακόμα φορά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της και όχι απλώς να κοιτάξει στα μάτια μια ομάδα που σφύζει από ποιότητα και εμπειρία αλλά να την ρίξει στο καναβάτσο κερδίζοντας την σε ένα παιχνίδι όπου χρειάστηκε να κάνουν όλοι όσοι αγωνιστήκαν με τον Μαντινειακό το κάτι παραπάνω.

Η εφετινή χρονιά άρχισε ως ένα νέο ξεκίνημα με τον Μαντινειακό να βλέπει πολλούς από τους παίχτες του την προηγούμενη σεζόν να αποχωρούν με την ομάδα όμως να δημιουργεί μέσα από την δουλειά της στο πέρασμα των αγωνιστικών ένα σοβαρό και πειθαρχημένο αγωνιστικό σύνολο με αρχές.

Η ομάδα του Μαντινειακού μπορεί να μην έχει το βάθος του ρόστερ στις επιλογές η και την έξτρα ποιότητα των προηγούμενων χρόνων ακόμα και άλλων ομάδων του εφετινού πρωταθλήματος ωστόσο διαθέτει ένα εξαιρετικό κορμό έμπειρων παιχτών, έναν συγκεκριμένο αγωνιστικό προσανατολισμό, ένα σαφές πλάνο μέσα στο γήπεδο και στοιχεία που δεν αποτυπώνονται στους αριθμούς όπως είναι η θέληση και το πάθος που βγαίνει σε κάθε του αγώνα.

Αθόρυβα αλλά άκρως ουσιαστικά και αποτελεσματικά ο Μαντινειακός όχι απλώς πορεύεται μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα αλλά είναι στην  6η θέση του βαθμολογικού πίνακα κάτω από την big 5 των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο όντας ίσως και η μεγαλύτερη ομάδα έκπληξη βάση της εικόνας της στο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας.

Κόντρα στον Ολυμπιακό Λεωνιδίου ο Μαντινειακός πήρε την τέταρτη του νίκη στο πρωτάθλημα έχοντας και τέσσερις ισοπαλίες αλλά και τέσσερις ήττες σε έναν απόλυτα ισορροπημένο απολογισμό φτάνοντας τους 16 βαθμούς κάνοντας παράλληλα ένα ακόμα γερό βήμα προς τον μεγάλο του στόχο που είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

Ο Μαντινειακός αποδεικνύει πως έχει το ένστικτο της επιβιώσεις βγάζοντας την εικόνα πως αρνείται να χάσει. Το "refuse to lose" της ομάδας δεν σημαίνει μόνο νίκες αλλά νοοτροπία και αυτοπεποίθηση.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.