Ο Μαντάς δίνει οριστική λύση για τα απορρίμματα στη Βόρεια Κυνουρία (video)

Ο Μαντάς δίνει οριστική λύση για τα απορρίμματα στη Βόρεια Κυνουρία (video)

Αύγουστος 03, 2015 - 18:12
8 σχόλια

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Βόρειας Κυνουρίας παρουσιάστηκε στη «Γιορτή του Ψαρά» στο Άστρος από τον εκπρόσωπο της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, κ. Θεόδωρο Ρέντζο. Το έργο αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση των απορριμμάτων με σκοπό την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων σε ολόκληρο τον Δήμο.

Το πρωτοπόρο αυτό έργο περιλαμβάνει την καθημερινή μεταφορά απορριμμάτων σε μια μονάδα με κινητό εξοπλισμό σε ένα αδειοδοτημένο και απολύτως νόμιμο χώρο. Ακόμη, στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται ο διαχωρισμός των οργανικών υπολειμμάτων, η παραγωγή λιπάσματος κομπόστ και ο διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών.

Για να γίνουν πράξη αυτά, πρέπει να υπάρξει ο μηχανολογικός εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί άμεσα στη περιοχή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία μέσα στους επόμενους μήνες.
Όπως τόνισε ο κ. Ρέντζος, αποφασιστικοί παράγοντες για την επιτυχία του έργου αποτελούν οι πολίτες του δήμου, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το σχέδιο, κάνοντας ανακύκλωση στην πηγή, και έχοντας βέβαια οφέλη από αυτό.
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θα επιβραβεύει τους πολίτες που θα κάνουν διαλογή στην πηγή με μείωση των δημοτικών τελών.
Το μεγάλο αυτό έργο περιλαμβάνει δύο παγκόσμιες πατέντες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, καθώς ήδη ο σχεδιασμός αυτός έχει γίνει πράξη σε δύο δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως στον Δήμο Καλαμάτας και στον Δήμο Ευρώτα.

Όσον αφορά στο υπόλειμμα, αυτό θα δεματοποιείται και θα πηγαίνει σε αδειοδοτημένο χώρο του Δήμου και από εκεί στη συνέχεια θα προωθείται σε ενεργειακές βιομηχανίες για παραγωγή ενέργειας.

Το στοίχημα που θα κερδηθεί, είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς επίσης μίλησε για το έργο, αναφέροντας ότι ο στόχος είναι υψηλός και μπορεί να φαντάζει δύσκολος, αλλά οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι η επιτυχία του έργου περνά και από τα δικά τους χέρια.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση του έργου αυτού
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παρουσίαση έργου διαχείρισης απορριμμάτων στη Βόρεια Κυνουρία


8 Σχόλια

Μόνο τον Γιόκαρη μην βάλετε να διοικεί γιατί το αντίστοιχο εγχείρημα στην Τρίπολη παραπαίει... Πιο πολλές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου παρά γενικές συνελεύσεις των μετόχων.

Για παραγωγή ενέργειας δε χρησιμοποιούνται σε τόσες χώρες του κόσμου τα σκουπίδια? Τι καύση, έτσι απλά? Σε κανα χωράφι θα τα καίνε?

Ποια οριστική λύση; 65 ευρώ τον τόνο θα πληρώνει κι αυτός...Έψαχνε πολύ για να βρει το Ρέντζο; Δεν ρώταγε 'κανα άλλο δήμο;

Δηλαδή ποιον άλλο δήμο να ρωτήσει; Την Τρίπολη που τα διαχειρίζεται στην πλατεία; Το Άργος που δεν εχει σκουπιδότοπο; Το Ναύπλιο που τα δίνει στο Άργος; Αυτά εκμεταλλεύεται ο Τατουλης και σχεδιάζει τα φαραωνικά του εργοστασια. Αλλα φαίνεται οτι ο Μαντάς δεν ειναι ούτε ανίκανος, ούτε στρατιωτάκι κανενός. 65 ειναι πολλά; Γιατί οι άλλοι πληρώνουνε λιγότερα; Η στην Τερνα θα έδινε λιγότερα; Αλλα τα δημαρχακια προτιμούν να μην αγγιζουν την καυτή πατάτα. Μπράβο για το θάρρος του....

Μακάρι να προχωρήσει ο Δήμος Βορ. Κυνουρίας αλλά όταν ο Δήμος Τρίπολης το 2013 προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση με το ΑΤΕΙ Κρήτης για διαχείριση με κόστος που δεν ξεπερνούσε τα 50 ευρώ / τόνο αυτή κόπηκε κατά τον προσυμβατικό έλεγχο με το αιτιολογικό ότι οι Δήμοι έχουν μόνο την αρμοδιότητα της αποκομιδής και όχι της διαχείρισης. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.