Ο Λυκουρέντζος για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου και τη διακίνηση εισαγόμενης πατάτας

Ο Λυκουρέντζος για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου και τη διακίνηση εισαγόμενης πατάτας

Σεπτέμβριος 23, 2014 - 13:08
1 σχόλια

Ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος  έπειτα από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου κατέθεσε σήμερα την ακόλουθη ερώτηση στη Βουλή:

Προβλήματα Λειτουργίας Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, για το επείγον θέμα των αγροτών του νομού, σχετικά με την τιμή πώλησης της πατάτας κατέθεσε ερώτηση με θέμα:

Έλεγχος Διακίνησης Εισαγόμενων Πατατών.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Αξιότιμον Υπουργόν  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

κ. Κικίλια Βασίλη.         

ΘΕΜΑ:  Προβλήματα Λειτουργίας Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προσφάτως επισκέφθηκα τη διοίκηση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου Αρκαδίας. Κατόπιν συνεργασίας μου με την ηγεσία και τα στελέχη της υπηρεσίας σας προέκυψαν τα ακόλουθα ζητήματα:

Αναβάθμιση της Π.Υ. Τρίπολης σε βαθμό Α’ Τάξης και αναβάθμιση του Π.Κ. Βυτίνας σε σταθμό Δ’ Τάξης.
Ελλείψεις προσωπικού, τόσο αξιωματικών όσο και πυροσβεστών. Οι ελλείψεις αποκτούν δραματικό χαρακτήρα διότι εκτός των άλλων η λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων έχει αυξήσει σημαντικά τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις των οποίων η κάλυψη σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζει αδύνατη. Παράλληλα, υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα στελέχη με καταγωγή από την Αρκαδία οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στη δύναμη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πριν την τοποθέτηση των νέων αποφοίτων των παραγωγικών σχολών του Σώματος.
Ανάγκη στέγασης της Π.Υ. Μεγαλόπολης και μεταστέγασης του Π.Κ. Άστρους ώστε να διευκολύνεται η επιχειρησιακή ικανότητα των δυνάμεών τους.
Το προσωπικό στερείται ατομικού εξοπλισμού, φόρμες εργασίας; υποδήματα, φορητών ασυρμάτων κ.λ.π. με άμεση συνέπεια την αγορά του εξοπλισμού αυτού με δαπάνες των ιδίων των πυροσβεστών.
Απαιτούνται κονδύλια για τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά οχημάτων καθώς και για την αγορά ελαστικών των οχημάτων και τέλος οι υπηρεσίες σας στερούνται της αναγκαίας γραφικής ύλης.

Κατόπιν αυτών,  

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο αξιότιμος κ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εάν:

Είναι στις προθέσεις σας να αντιμετωπίσετε τα παραπάνω προβλήματα των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Αξιότιμον Υπουργόν  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

             κ. Καρασμάνη Γεώργιο.

 

ΘΕΜΑ:  Έλεγχος Διακίνησης Εισαγόμενων Πατατών.

Οι πατατοπαραγωγοί της Αρκαδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Αρκαδίας, πλήττονται από τις πολύ χαμηλές τιμές διάθεσης της πατάτας, οι οποίες δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, ενώ στην κατανάλωση η τιμή ξεπερνά το υπερδιπλάσιο της τιμής αγοράς, με αποτέλεσμα την προοπτική οικονομικής καταστροφής των πατατοπαραγωγών. Παράλληλα, διατυπώνεται φόβος για παράνομη εισαγωγή πατάτας και για απουσία έλεγχων στη διακίνηση της στην ελληνική αγορά.

Κατόπιν αυτών,  

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο αξιότιμος κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  εάν:

Είναι στις προθέσεις σας να  εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τα όργανα της Πολιτείας σε όλα τα στάδια διακίνησης του προϊόντος, (υπερτιμολόγηση, αλλαγή ταυτότητας κ.λ.π.), να απαγορεύονται οι εισαγωγές από τρίτες χώρες και να γίνονται αυστηροί έλεγχοι στις εισαγόμενες πατάτες από χώρες από τις οποίες δεν μπορεί να απαγορευτεί η εισαγωγή τους;


Υπάρχει 1 Σχόλιο

και σαν υποργος πατατες εκανε πως να μην το απασχολησουν και οι αλλες πατατες ; τοσα λεφτα εχουμε πληρωσει αυτο το πολιτικο και τι εργο εδειξε; ερχεται η ωρα της συνταξης

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.