Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος εντάσσεται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος εντάσσεται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ιανουάριος 13, 2017 - 11:01
3 σχόλια

Μεγάλη κινητικότητα στη Βουλή μετά τη συνάντηση Γεννηματά - Παπανδρέου

Μετά τη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου η οποία οδήγησε στην ένταξη του νεοσύστατος κόμματος του δεύτερου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχηματίζοντας μια ευρύτερη σύμπραξη στον Κεντοαριστερό χώρο, ανακατατάξεις έχουν αρχίσει να γίνονται στα βουλευτικά έδρανα.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, πρώην βουλευτής ΠαΣοΚ Λακωνίας, ο οποίος είχε διαγραφεί από τη Φώφη Γεννηματά, και έως το πρωί της 13/1 ανεξάρτητος, εντάσσεται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η πρόεδρος του κόμματος απέστειλε ήδη στον πρόεδρο της Βουλής την επιστολή με την οποία ενημερώνει το Σώμα ότι ο κ. Γρηγοράκος εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Πολιτική μου βούληση είναι η ένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τα ψηφοδέλτια της οποίας εκλέχτηκα βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015, ανταποκρινόμενος και στις πρωτοβουλίες της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ενότητα του χώρου», δήλωσε ο Λ. Γρηγοράκος σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Παράλληλα, επιστολή στην οποία δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ο βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ.

Επειτα από την εξέλιξη αυτή το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη μένει με επτά βουλευτές.

Σημειώνεται ότι ο Ιλχάν Αχμέτ θα έχει στις δώδεκα το μεσημέρι συνάντηση με την κ. Φώφη Γεννηματά.

Σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησής του.

«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία» τονίζει ο Ιλχάν Αχμέτ.

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής επισημαίνει ακόμη, ότι για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση. «Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» καταλήγει ο Ιλχάν Αχμέτ.


3 Σχόλια

Ο οδοντίατρος από το Λεωνίδιο ξαναγυρίζει με το παιδί στο μαγαζί του μπαμπά του;

Eδώ που τα λέμε ο Ρέππας λογίζεται κλητήρας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.