Ο Κώστας Βλάσης καταγγέλλει τον εξοντωτικό φόρο για το διαδίκτυο

Ο Κώστας Βλάσης καταγγέλλει τον εξοντωτικό φόρο για το διαδίκτυο

Απρίλιος 30, 2015 - 17:53
4 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Βλάσης, μαζί με ομάδα βουλευτών, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή στην οποία επισημαίνονται οι κίνδυνοι για τους εργαζομένους στον χώρο της διαφήμισης και του Διαδικτύου, επειδή η κυβέρνηση προτίθεται να φορολογήσει με συντελεστή 20% τη διαφήμιση σε όλα τα ψηφιακά μέσα. 

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Ερώτηση με θέμα «Εξομοίωση στην επιβολή φόρων επί των διαφημιστικών εσόδων τηλεοπτικών σταθμών και ιστοσελίδων στο internet», στις 30 Απριλίου του 2015 προς τους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας, από κοινού με ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση την οποία κατέθεσε η ομάδα βουλευτών επισημαίνονται οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους στον χώρο της διαφήμισης και του Διαδικτύου, επειδή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την αύξηση του φόρου για τις διαφημίσεις στο 20% σε όλα τα μέσα που δραστηριοποιούνται στον ψηφιακό τομέα.

Στην εν λόγω Ερώτηση επισημαίνεται ο κίνδυνος χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι στο χώρο της διαφήμισης και του διαδικτύου να μείνουν χωρίς δουλειά, λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να αυξήσει στο 20% το φόρο για τις διαφημίσεις σε όλα τα ψηφιακά μέσα, οριζόντια και αδιακρίτως.

Αύξηση, η οποία προβλέπεται να οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλές Ελληνικές ενημερωτικές ή ψυχαγωγικές ιστοσελίδες, αφού τα ισχνά διαφημιστικά τους έσοδα θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται τα αντίστοιχα έσοδα των τηλεοπτικών σταθμών.

Την ίδια στιγμή θα παραμείνουν ανέγγιχτες κάποιες πολυεθνικές διαδικτυακές ιστοσελίδες και επιχειρήσεις, οι οποίες, μέσα από ένα εύρος τριγωνικών συναλλαγών, δεν φορολογούνται για τα έσοδά τους από τις διαφημίσεις, έστω και αν αυτές προβάλλονται στην Ελλάδα.

Εκφράζεται η ανησυχία πως το μόνο που θα επιτευχθεί, μέσα από μια τέτοια ρύθμιση, είναι να καταστεί ακριβότερη η διαφήμιση στο διαδίκτυο για τις ιστοσελίδες που εδράζονται στη Χώρα μας. Μαζί με αυτήν θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολη και η επιβίωσή τους, γι’ αυτό και οι Βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς τα παρακάτω:

1. Με ποιο σκεπτικό επελέγη η οριζόντια φορολογική αντιμετώπιση των εσόδων από τις διαφημίσεις σε όλα τα ψηφιακά μέσα.

2. Αν έχει συνυπολογιστεί η απώλεια εσόδων και θέσεων εργασίας από την διακοπή λειτουργίας ιστοσελίδων με έδρα την Ελλάδα ή από την μεταφορά της έδρας τους σε άλλη χώρα.

3. Αν έχουν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο δημιουργίας μονοπωλιακών καταστάσεων στη διαδικτυακή διαφημιστική αγορά.

Επισημαίνεται πως, σήμερα, μόνο το 20% της διαφημιστικής δαπάνης στο διαδίκτυο καταλήγει σε ιστοσελίδες που έχουν ως έδρα τους την Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο 80% το καρπώνονται πολυεθνικές διαδικτυακές ιστοσελίδες και επιχειρήσεις…

Δελτίο Τύπου


4 Σχόλια

Το 20% τον πείραξε; Όταν το κόμμα του έχει θεσπίσει 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ για ΟΛΟΥΣ τους ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι πολυπληθέστερη ομάδα από τους διαφημιστές, δεν τον πείραξε;

Γι αυτό λυσσάνε τα τρομολάγνα ιδιωτικά ΜΜΕ ;;;;;Εσύ μόνος σου το σκέφτηκες ή σε έβαλε το πολιτικό σίχαμα----- ο άδωνις-----;;;;;Στα ΜΜΕ στηριχτείτε;;;;;.........προκόψατε.!!!!!!!.........Ας τρέχουν τα ΖΩΑ στα ΑΤΜ να βγάζουν τα λέφτά τους,τα κλεφτρόνια τρίβουν τα χέρια τους..................................περιμένουν. ΜΥΑΛΟ ο Π#@^*#$..........................................

Ανάμεσα στις διαφημίσεις του αρκαντιαπορταλ βλέπω και μερικές φίλων και γνωστών μου, θα τους ρωτήσω πόσα σας πληρώνουν. Εσείς παλικάρια δημοσιεύετε ισολογισμούς; Έσοδα-έξοδα, φόρους που αποδίδετε, κέρδη κ.λπ.; Για δώστε καμιά πληροφορία, να δούμε πόσο θα σας κόστιζε η φορολόγηση των διαφημίσεων.

Ένας μ@λ@&$%$ του κρατά την ομπρέλα...σκέψου καλάμι που ΄..Μη χειρότερα...........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.