Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κωνσταντινόπουλου

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κωνσταντινόπουλου

Ιανουάριος 22, 2015 - 14:44
0 σχόλια

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Πλήθος Αρκάδων προσήλθε να παρακολουθήσει την ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και υποψηφίου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να τον συναντήσει, να μιλήσει μαζί του. Πολίτες όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Αρκαδίας, επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, αλλά και συμπολίτες μας από τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, τις οποίες με τόση συνέπεια έχει υποστηρίξει ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ήλθαν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους τόσο στον ίδιο, όσο και στη Δημοκρατική Παράταξη.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το έργο του κατά το τελευταίο επτάμηνο στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα διεξοδικά στις πρωτοβουλίες, δράσεις και παρεμβάσεις του για το Νομό Αρκαδίας, τόσο μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, όσο και γενικότερα, επισημαίνοντας κυρίως:

Την πιλοτική εφαρμογή στο Δήμο Τρίπολης, πρώτο πανελλαδικά, του μέτρου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που το ΠΑΣΟΚ πρότεινε ως μέτρο κοινωνικής προστασίας..
Τη διεξαγωγή σεμιναρίων Επιμόρφωσης και Επαγγελματικής Εμπειρίας σε αποφοίτους ΙΕΚ & ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ και πρακτικής άσκησης σε αποφοίτους ΑΕΙ - ΤΕΙ, διάρκειας οκτώ μηνών, συνολικά 800 ατόμων σε όλη την Αρκαδία.
Την έγκριση κονδυλίου ύψους 1.289.618 ευρώ για την Λίμνη Λάδωνα, ώστε να καταστεί η Γορτυνία πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.
Την αναβίωση της Γεωργικής Σχολής της Βυτίνας και τη δημιουργία Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης, που σήμερα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους πρώτους σπουδαστές. 
Την εκταμίευση τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού.
Την ένταξη της επέκτασης του Δικτύου Διανομής Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης, έργου ύψους 15,3εκ. ευρώ, στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Χάρη σε αυτό, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα οι καταναλωτές θα αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση σε οικονομικότερη ενέργεια και θα μπορέσει να δημιουργηθεί το Επιχειρηματικό και Αγροτικό Πάρκο στην περιοχή.
Πολλά έργα μικρότερης κλίμακας, μεγάλης όμως σημασίας για την καθημερινότητα και την ζωή των Αρκάδων:

Όλοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου της Κανδήλας.
Αναβάθμιση κτηνοτροφικών και γεωργικών μονάδων μέσω του αγροτικού εξηλεκτρισμού της Αρκαδίας.
Υλοποίηση έργων βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης στο Άστρος, το Λεωνίδιο, την Κοντοβάζαινα και το Λεβίδι συνολικού προϋπολογισμού 30.771.122 ευρώ.
Διαμόρφωση δημοτικού χώρου για την στέγαση της λαϊκής αγοράς στο Άστρος προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
Εξασφάλιση της βιωσιμότητας του έργου για τους παιδικούς σταθμούς και τον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων υποδομών στο Λεωνίδιο.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος τόνισε πως το διακύβευμα για την Αρκαδία την Κυριακή είναι απλό και ξεκάθαρο: Ή η Δημοκρατική Παράταξη ή οι νεοναζί. Την ερχόμενη Κυριακή, δήλωσε, έχουμε όλοι μεγάλη ευθύνη: Τι θα ψηφίσουμε. Ποιον θα επιλέξουμε. Ποιον θα αφήσουμε να μας εκπροσωπήσει. Το δίλημμα δεν είναι μεταξύ πρώτου και δεύτερου. Το κρίσιμο δίλημμα είναι σε ποιόν θα δώσουμε την τρίτη εντολή. Η τρίτη εντολή στο ΠΑΣΟΚ είναι η χρήσιμη εντολή για την χώρα. Είναι εντολή συνεργασίας και ευθύνης. Ευθύνης, που τα τελευταία χρόνια όλοι ξέρετε ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε ψηλά.

Τέλος, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε τους πολίτες της Αρκαδίας, που τον έχουν ήδη τιμήσει άλλες δύο φορές με την εμπιστοσύνη τους, δεσμευόμενος πως θα συνεχίσει να υπηρετεί τον τόπο του με συνέπεια, σεμνότητα, με όλη του την αγάπη αλλά και με όλες του τις δυνάμεις.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.