Ο κλόουν και ο υποκριτής

Ο κλόουν και ο υποκριτής

Οκτώβριος 21, 2019 - 12:49
4 σχόλια

Η υποκρισία στο απόγειό της. Brexit, κίνδυνος αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια, πόλεμος στη Συρία, ένας Ερντογάν που παίζει τον κόσμο κατά πώς τον συμφέρει και η δημοκρατική Δύση μαγκωμένη, η Ευρώπη άτολμη, δειλή και μοιραία μοιράζει ευχολόγια και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο Τραμπ θυμάται τις σχέσεις των ΗΠΑ με την αρχαία Ρώμη.

Μέσα σε όλον αυτόν τον παραλογισμό, καθώς παρακολουθούμε τις γυμνές πλέον πολιτικές μας ηγεσίες να χαριεντίζονται, βρήκαμε μαλλί να ξάσουμε: Τα ανήλικα που πήγαν να δουν τον «Τζόκερ».

Δύο ανήλικα, δύο καταγγελίες και... η επιστροφή στο... απόπατο παρελθόν έγιναν αντικείμενο μεγάλης συζήτησης στα χαώδη κοινωνικά δίκτυα.

Ως και ο Ραγκούσης βγήκε από το πολιτικό του φέρετρο για να επιτεθεί στην κυβέρνηση επειδή η κυβέρνηση, κατά τον ίδιο, είναι υπεύθυνη που δύο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού πηγαίνοντας να δουν τον «Τζόκερ» αντιλήφθηκαν δυο ανηλίκους εντός της αίθουσας (η ταινία έχει κριθεί κατάλληλη για άνω των 18), τηλεφώνησαν στην Αστυνομία, η Αστυνομία ερεύνησε το περιστατικό και τα παιδιά τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Να πούμε σε αυτό το σημείο τα αυτονόητα: Δύο πολίτες έκριναν ότι έπρεπε να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, η Αστυνομία ερεύνησε ως όφειλε το περιστατικό, έπραξε σύμφωνα με έναν νόμο του 1937 τον οποίον κανένας δεν έχει μπει στον κόπο να αλλάξει ή να βελτιώσει, και αυτό ήταν όλο.

(Δημοκρατικέ μου, κύριε Ραγκούση, μέσα σε όλα εκείνα που ψηφίσατε όταν ήσασταν κυβέρνηση, μνημόνια, Καστελλόριζα και λοιπά, γιατί δεν αλλάξατε και τούτον εδώ τον μεταξικό νόμο;)

Ο Αλέξης Τσίπρας δε, σχολίασε ότι η χώρα επιστρέφει στο 1960.

Ναι, Αλέξη μου, η χώρα επιστρέφει στο 1960 επειδή έγινε μια καταγγελία για δυο ανηλίκους σε ένα σινεμά, όχι επειδή τα χωριά μας δεν έχουν γιατρούς και τα σχολεία μας δεν έχουν καθηγητές!

Έρχεται δικτατορία, Νόμος 4000 περί τεντιμποϊσμού και κλειδωθείτε στα σπίτια σας... Υπερβολή, υποκρισία και υπερβολική υποκρισία.

Σύμφωνα με τον Σκάι, οι δύο γυναίκες υπάλληλοι του υπουργείου υπογράφουν για τον βαθμό καταλληλότητας των ταινιών.

Αν αληθεύει αυτό, το όλο ζήτημα έχει πολλή πλάκα. Διότι οι ελληνικές εκπομπές που παίρνουν σήματα καταλληλότητας είναι στην πλειονότητά τους παντελώς ακατάλληλες και τέρμα ηλίθιες, υποτιμούν τη νοημοσύνη των θεατών και είναι για τα σκουπίδια.

Το κράτος δίνει το δικαίωμα στους 17χρονους να ψηφίσουν. Και να οδηγούν.

Αλλά όχι και να παρακολουθήσουν το «Τζόκερ».

«Βασιλιάς ή τρελός», ρωτάει ο Βασιλιάς Ληρ στον γελωτοποιό του. «Τρελός, βασιλιά μου», απαντά αυτός.

«Υποκριτής ή κλόουν;» «Κλόουν, υποκριτή μου».

Κλόουν χίλιες φορές.

Διότι τα έλεγε ο Σαίξπηρ:

«Όταν φόρα θα μετράνε τα λεφτά οι καταχραστές
και θα χτίζουν οι ρουφιάνοι και οι πουτάνες εκκλησίες
τότε στο βασίλειο της Αλβιόνας
θα γενεί μεγάλος κυκεώνας»

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

4 Σχόλια

Εκτακτα κα Εύα! Οταν 4 χρόνια ένας κλόουν καραμανλικός υποδυόταν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας σε μια κυβέρνηση τσίρκο, δεν σας είδα τόσο συγχισμένη.

Εν τω μεταξύ μόνο ένα σούργελο σαν τον Ραγκούση δεν θα έπαιρνε πρέφα ότι τον νόμο 3905/2010 που στο άρθρ. 37 παρ. 3 προβλέπονται όσα έγιναν χθες, τον έχει υπογράψει ο ίδιος ως υπουργός εσωτερικών του Τζέφρι.

ΤΗΝ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ''ΚΑΘΙΣΤΟΣ'' ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.