Ο «Κλεισθένης» δεν πρόλαβε να απασχολήσει τον Δήμο Τρίπολης...

Ο «Κλεισθένης» δεν πρόλαβε να απασχολήσει τον Δήμο Τρίπολης...

Ιούλιος 12, 2018 - 11:28
0 σχόλια

Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου και των επίμαχων τροπολογιών

Η μεγάλη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση που φέρνει ο «Κλεισθένης 1» του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη δεν... πρόλαβε να απασχολήσει τον Δήμο Τρίπολης. Και τούτο διότι, ενώ είχε ζητηθεί από την αντιπολίτευση να συζητηθεί στο Σώμα το σύνολο του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης την οποία είχε κάνει και η ΚΕΔΕ, τελικώς δεν βρέθηκε θέση για το εξαιρετικά σημαντικό αυτό νομοσχέδιο σε κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τους προηγούμενους μήνες.

Το θέμα έθιξε ξανά ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Νικολάου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης της Τετάρτης 11 Ιουλίου, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι, αν δεν έχει συζητηθεί σε αρκετούς Δήμους ο «Κλεισθένης 1», με ποια συμπεράσματα και πορίσματα πορεύεται η ΚΕΔΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα και καθορίζει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση.

Και οι άλλες παρατάξεις συμφώνησαν ότι έπρεπε να είχε συζητηθεί το θέμα σε κάποια συνεδρίαση, όπως και ότι είναι αναγκαίο να συζητθεί ακόμα και μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, η οποία, παρεπιμπτόντως, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου στη Βουλή, προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα για το τι ακριβώς περιλαμβάνει ο «Κλεισθένης 1», για τον οποίον έχει γίνει πολύς λόγος.

Που δεν απασχόλησε, όμως, το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης.

 

Συζητείται ο «Κλεισθένης 1» στη Βουλή

Συνεχίζεται και πιθανότατα ολοκληρώνεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για συζήτηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς:

-Μετά την αντίδραση των ΑΝΕΛ που ζητούν πλαφόν 3% στην απλή αναλογική των αυτοδιοικητικών εκλογών, η πλειοψηφία για τις επίμαχες διατάξεις αναμένεται να είναι οριακή.

-Ερώτημα αποτελεί η στάση της ΝΔ από την οποία εν πολλοίς θα εξαρτηθεί, αν η τροπολογία για την κατάτμηση Β΄Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής θα ψηφισθεί από 200 βουλευτές και, άρα, θα εφαρμοσθεί από τις επόμενες εκλογές.

-Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνειτροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αλλάζει την ημερομηνία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, δείχνοντας τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.