Ο Κάνδαλος και η λίμνη Τάκα από ψηλά (vid)

Ο Κάνδαλος και η λίμνη Τάκα από ψηλά (vid)

Μάιος 03, 2016 - 11:38
0 σχόλια

Το TravelGreece παρουσιάζει ένα βίντεο για το χωριό Κάνδαλος και τη λίμνη Τάκα.

Χτισμένο σε ορεινή τοποθεσία (υψόμετρο 810μ.) στο νότιο άκρο του μαντινειακού οροπεδίου, το χωριό Κάνδαλος είναι ένα από τα 16 χωριά της Τεγέας. Απέχει 15 χιλ. από την Τρίπολη και 6 χιλ. από το χωριό Κερασίτσα της Τεγέας. Το παλιό του όνομα είναι Ζέλι. Το χωριό κρατά λίγους μονίμους κατοίκους (110 απογράφησαν κατά την απογραφή του 1991) που ασχολούνται με τη γεωργία. Η τοποθεσία προσφέρει πανοραμική θέα στο μαντινειακό οροπέδιο με το όρος Μαίναλο απέναντι, στον τεγεατικό κάμπο και ιδιαίτερα στην λίμνη Τάκα που βρίκεται χαμηλότερα.

Ένας από τους σημαντικούς βιότοπους της Αρκαδίας είναι η λίμνη Τάκα. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του μαντινειακού οροπέδιου και στο νοτιοδυτικό άκρο του τεγεατικού κάμπου, σε υψόμετρο 657 μέτρα και έχει έκταση 12 τ. χλμ.Το όνομά της το διατηρεί από τα χρόνια της Φραγκοκρατίας. Η λίμνη απέχει από την Τρίπολη 10 χιλ., ενώ η οδική πρόσβαση σε αυτήν γίνεται από το χωριά Βουνό, Εύανδρο και Κερασίτσα. Περικλείεται μερικά από λόφους με αραιή βλάστηση. Πρόκειται για λίμνη γλυκού νερού που τροφοδοτείται από πηγές και αποστραγγίζεται φυσικά από υπόγειους ποταμούς μέσα από καταβόθρες. Στην περιοχή υπάρχουν δύο μεγάλες και τέσσερις μικρές καταβόθρες. Για το λόγο αυτό η επιφάνειά της δε μένει σταθερή, ενώ τη θερινή περίοδο δεν έχει νερό. Τα νερά της λίμνης μέσω των υπόγειων ποταμών τροφοδοτούν τον ποταμό Αλφειό, ενώ άλλα χύνονται στον Αργολικό κόλπο.

Ειδήσεις: 
Video: 

Traditional Greek village Kandalos//χωριό Κάνδαλος,Λίμνη Τάκα τεγεα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.