Ο Καμμένος στον Τραμπ, ο Αλέξης στον Πούτιν, διπλωματία μπάχαλο

Ο Καμμένος στον Τραμπ, ο Αλέξης στον Πούτιν, διπλωματία μπάχαλο

Οκτώβριος 10, 2018 - 19:14
0 σχόλια

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μια πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη.» Ο Πάνος Καμμένος πήγε εις τας ΗΠΑ και κόμισε νέες βάσεις στους φίλους μας τους Αμερικανούς.

(Κάπου στο βάθος, ο Αλέξης ετών 16, θυμάται ότι φώναζε «έξω οι βάσεις του θανάτου» σε κάτι πορείες στο Σύνταγμα -και δεν αναφερόταν φυσικά στις υψηλές τότε βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια...)

Επίσης ο Καμμένος δήλωσε ότι πρότεινε μια νέα συμφωνία για το Σκοπιανό -ως υπουργός και των Εξωτερικών;, αναρωτιόμαστε. Και βγήκε ο Κατρούγκαλος να τον διαψεύσει.

Από την άλλη, ο Αλέξης ετοιμάζεται να πάει στη Μόσχα σε δυο μήνες. Και ενώ ο Αλέξης προσπαθεί να μαντάρει τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, ο Καμμένος μιλάει για «αναχαίτιση της ρωσικής απειλής στα Βαλκάνια». Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Τζ. Μάτις εξέφρασε στον ομόλογό του κ. Καμμένο τις ευχαριστίες του «για τις πρόσφατες ενέργειες της Ελλάδας για την καταπολέμηση των κακόβουλων ρωσικών δραστηριοτήτων στην περιοχή». Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν «να συνεχίσουν να συνεργάζονται για να διατηρούν τη Ρωσία υπεύθυνη».

Κοίτα να δεις τι γίνεται τώρα: Ο Καμμένος το παίζει υπουργός Εξωτερικών για να σώσει το πολιτικό του τομαράκι, διαφοροποιείται από την κυβέρνησή του, κάνει προτάσεις για το Σκοπιανό χωρίς να έχει την έγκριση κανενός και εμφανίζει εαυτόν «μακεδονομάχο». Σαν να μην φτάνει αυτό, υπονομεύει το ταξίδι του Αλέξη στη Μόσχα, συνεπώς και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του.

Ταξιδεύει ως υπουργός Άμυνας στις ΗΠΑ, αλλά προωθεί τα δικά του μικροπολιτικά συμφέροντα και κανείς δεν του τραβάει το αφτάκι.

Τα παιδία παίζει και έρχεται διπλωματικό μπάχαλο πολύ σύντομα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.