Ο Καλλικράτης διακύβευμα των εκλογών

Ο Καλλικράτης διακύβευμα των εκλογών

Σεπτέμβριος 20, 2010 - 14:21
1 σχόλια

Το σχέδιο Καλλικράτης φιλοδοξεί να αποτελέσει μια νέα αρχή στο χώρο της τοπικής αυτοδιοιήκησης, μια διέξοδο απο το δημαρχοκεντρικό σύστημα σε μια κοινοβουλευτικού τύπου λειτουργία των εκλεγμένων οργάνων των τοπικών κοινωνιών.

Στα πλαίσια της προσπάθειας ανασυγκρότησης του κράτους και ορθότερης κατανομής αρμοδιοτήτων και εξουσιών ψηφίστηκε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με την ελπίδα να φέρει επανάσταση στη λειτουργία και στην αποτελεσματικότητα τόσο των νέων διευρυμένων δήμων όσο και των νέων διοικητικών περιφερειών.

Η αποκέντρωση των εξουσιών που προωθεί ο Καλλικράτης ισχυροποιεί τόσο τους δημάρχους όσο και τους αιρετούς περιφερειάρχες οι οποίοι πλέον θα παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών.

Οι εκλογές δεν πρέπει να μετατραπούν σε "δημοψήφισμα" υπέρ η κατά του μνημονίου όπως επιθυμουν διάφορες πολιτικές δυνάμεις για να αποκρύψουν τα υπαρξιακά τους αδιέξοδα και την αναποτελεσματικότητα των υποψηφίων τους.

Το διακύβευμα των εκλογών πρέπει να είναι ο Καλλικράτης, η ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και η ριζική αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης.

Ηλίας Σπηλιωτόπουλος
Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Ειδήσεις: 
Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΝΑ "ΧΤΙΖΟΥΝ" ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ , ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ( ΠΡΟΕΔΡΟΙ , ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ Κ.Τ.Λ. ΕΙΤΕ ΜΕ OPEN GOV. ΕΙΤΕ ΟΧΙ ) ΚΡΙΜΑ...

Κρίμα ανώνυμε για σένα που ξέρεις να κρίνεις και να κατακρίνεις χωρίς να γνωρίζεις.. Γι΄αυτό πάμε κατά διαόλου, γιατί όλοι εμείς οι νέοι στηριζόμαστε σε μεγαλύτερους, στενόμυαλους κατά μεγάλο ποσοστό, οι οποίοι δεν επεξεργάζονται μια πληροφορία ή ένα γεγονός και από επιπολαιότητα και αδιαφορία απλά λασπολογούν χωρίς επιχειρήματα και υπαρκτά γεγονότα. ΚΡΙΜΑ...