Ο Κ. Βλάσης συναντά τους Αρκάδες ομογενείς στις ΗΠΑ

Ο Κ. Βλάσης συναντά τους Αρκάδες ομογενείς στις ΗΠΑ

Μάιος 30, 2015 - 14:50
1 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Βλάσης βρίσκεται στην Αμερική, προκειμένου να συναντηθεί με Αρκάδες ομογενείς, στο Σικάγο και στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου, όπου παρατίθενται οι σκέψεις του βουλευτή από την επίσκεψή του στην Αμερική:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόνον όταν τους χρειαζόμαστε;

Στις Η.Π.Α. βρίσκεται ο Κώστας Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας. Επαφές και ζωντανή επικοινωνία με τους Αρκάδες ομογενείς, ανταλλαγή απόψεων, σκέψεις για την πατρίδα γενικώς, για τη γενέθλια γη ειδικότερα.

Ο Κ. Βλάσης βρέθηκε, αρχικά, στο Σικάγο, μετά από ευγενική πρόσκληση φίλων του ομογενών, και μίλησε σε μια εντυπωσιακή αρκαδική σύναξη. Το συμπέρασμά του: Οι ομογενείς δρουν και κινούνται με την έγνοια (και) της Αρκαδίας, είναι, ίσως, περισσότερο Αρκάδες από εμάς που ζούμε στην Αρκαδία.

Βρέθηκε, ύστερα, στη Νέα Υόρκη, όπου συνάντησε συμπατριώτες μας, εξέφρασε τις απόψεις του και με ιδιαίτερη προσοχή άκουσε τις δικές τους σκέψεις. Και εδώ κατέληξε στο ίδιο, παραπάνω, συμπέρασμα – και γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας.

Παραθέτουμε ελάχιστα αποσπάσματα από την ομιλία του: 
-    ……. εκτός Ελλάδος θεωρώ τον εαυτό μου εκπρόσωπο της Βουλής συνολικά και όχι ενός κόμματος.
-    …….δεν επιτρέπεται τις εσωτερικές, κομματικές μας, αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις να τις… εξάγουμε και στους ομογενείς που ζουν σε διάφορες χώρες και να τους προκαλούμε, να σας προκαλούμε , θλίψη και απογοήτευση.
-    ……..η Ελλάδα μας θα σταθεί όρθια, θα πορευτεί με σιγουριά, θα βρει και πάλι το δρόμο της – όσα εμπόδια και να στηθούν μπροστά της.
-    …….. Σ΄ αυτούς, τους ΠΡΩΤΟΥΣ, στους ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ και ΑΔΟΞΟΥΣ Αρκάδες μετανάστες θέλω να κάνουμε την πρώτη τιμητική αναφορά, θέλω με το νου και την καρδιά μας να τελέσουμε μνημόσυνο αιώνιο… και να τους πούμε: δεν σας ξεχάσαμε
-    …….. αλλά στιγμή δεν ξεχνούν, ποτέ δε λησμόνησαν τη γενέθλια γη, την πανέμορφη Αρκαδία μας. Η σκέψη τους και η έγνοια τους ήταν και είναι πάντα σ’ αυτή – και στις δύσκολες ώρες τους αλλά και στις μεγάλες επιτυχίες, όπου εύκολα κανείς ξεχνά και παρασύρεται από τις σειρήνες του πλούτου, της δόξας, της ευζωίας.
-    ……..Ιδιαίτερα σεις, οι ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Αρκάδες της Αμερικής, υπήρξατε πάντα οι πρωτοπόροι της προσφοράς και του αγώνα για την γενέτειρα, γενναιόδωροι άκρως, παραδείγματα και οδηγοί για τους ομογενείς σε άλλα κράτη και άλλες ηπείρους. Η Ελλάδα, η Αρκαδία προπαντός, σας χρωστάει πολλά, το αναγνωρίζει – κι ας σας πικραίνει κάποιες φορές με την γραφειοκρατία της, με Αποφάσεις της, με νομοθετήματα, με πρακτικές….

Μάνα σας είναι –κι ας λειτουργεί κάποτε σαν μητριά… Και η μάνα, αξίζει και δικαιούται, τελικά τα πάντα από τα παιδιά της.

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.