Ο κ. Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός

Ο κ. Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός

Ιανουάριος 26, 2015 - 16:11
0 σχόλια

Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ορκίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας πριν από λίγη ώρα πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και ανακοίνωσε στον κ. Κάρολο Παπούλια τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από τους στενούς συνεργάτες του, κκ. Σκουρλέτη και Παππά.

Ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό, και ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε ότι υπάρχει η δεδηλωμένη και ότι η πλειοψηφία μπορεί να ξεπεράσει και τις 162 έδρες κατά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης. Ο κ. Παπούλιας τού απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο πέρα από το να τον ορκίσει, και να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι σκοπός είναι να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση άμεσα, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος, καθώς ο δρόμος είναι ανηφορικός.

Στις 16:01, ο κ. Τσίπρας έδωσε πολιτικό όρκο, δηλαδή διαβεβαίωση, όπως προβλέπει ο νόμος: «Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας διαβεβαιώσω με την τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετώ πάντα το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια υπέγραψε και δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά θα πάει στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.