Ο ισολογισμός στο ΔΣ: Θα αυξηθεί η περιουσία του Δήμου Τρίπολης τα επόμενα χρόνια

Ο ισολογισμός στο ΔΣ: Θα αυξηθεί η περιουσία του Δήμου Τρίπολης τα επόμενα χρόνια

Δεκέμβριος 30, 2019 - 15:40
0 σχόλια

Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, η έγκριση αποτελεσμάτων χρήσεως ισολογισμού 2018. Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά λόγω των ημερών, είπε ότι η εισήγηση έχει δοθεί σε όλους και αναφέρθηκε στα γενικά στοιχεία,  από τα οποία συμπεραίνεται ότι ο ισολογισμός δεν έχει αξιοσημείωτες μεταβολές και ο κ. Μακρής, ορκωτός λογιστής του Δήμου Τρίπολης,έδωσε κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία. όπως ότι οι εισπράξεις ήταν ανώτερες σε σχέση με τις πληρωθείσες δαπάνες. Το αποθεματικό του Δήμου ωφελήθηκε από αυτό, όπως είπε.

Μικρή μεταβολή υπάρχει στα έξοδα λειτουργίας και δημοσίων σχέσεων, ενώ αυξήθηκε η πρόβλεψη για επισφαλείς απαιτήσεις για 500.000 ευρώ, παρατήρηση που πάντως δεν έχει νόημα να υπάρχει. Μάλιστα, αποστέλλονται κατασχετήρια στις τράπεζες και έχουν εισπραχθεί κάποια ποσά, αλλά οι ανείσπρακτες απαιτήσεις ανέρχονται σε 6 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο κ. Μακρής, το νέο στοιχείο είναι το ότι έγιναν κάποιες διορθώσεις της απογραφής της 1.1.2011 όταν είχε γίνει η συνένωση των οκτώ ΔΕ, καθώς υπάρχει μια συνολική αξία νέων περιουσιακών στοιχείων πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ που αφορούν σε οικόπεδα και αγροτεμάχια (αυτά προήλθαν από δωρεές και αποφάσεις του ΔΣ). Αξίζει να σημειωθεί η δωρεά από ιδιώτη στην Τρίπολη με τρία ισόγεια καταστήματα μισθωμένα.

Ακόμα, περιήλθε και πάλι το Πυργάκι στο Λεβίδι στην κυριότητα του Δήμου Τρίπολης, όπως και ένας αγρός στη Νεστάνη που είχε δοθεί για να λειτουργήσει δημόσιο ΚΤΕΟ. Η έκταση αυτή επανήλθε στην κυριότητα του Δήμου Τρίπολης, και ο κ. Μακρής εκτίμησε ότι θα εγγραφούν πολλές περισσότερες το 2019 λόγω του Κτηματολογίου.

Ο κ. Σμυρνιώτης ζήτησε δύο διευκρινίσεις οι οποίες δόθηκαν από τον κ. Μακρή. Ο κ. Γούργαρης, λαμβάνοντας τον λόγο, επεσήμανε ότι ο ισολογισμός είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του κεφαλαίου. Η παράταξη του κ. Γούργαρη ψήφισε κατά, και οι υπόλοιπες παρατάξεις υπέρ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.