Ο Ηρώδης, η Σαλώμη και ο Χριστοφοράκος

Ο Ηρώδης, η Σαλώμη και ο Χριστοφοράκος

Φεβρουάριος 10, 2017 - 18:20
0 σχόλια

Η πολιτική -ο Θεός να την κάνει- ρητορεία θα έπρεπε να έχει και ένα όριο. Τουλάχιστον το όριο που επιτάσσει το Σύνταγμα. Ο κ. Τσίπρας -το έχουμε πει πολλές φορές, δυστυχώς- δεν εννοεί να κατανοήσει τη διάκριση των εξουσιών.

Στην «Ώρα του Παιδιού» (παρντόν, του Πρωθυπουργού, ήθελα να πω) και με αφορμή ερώτηση του Θεοδωράκη για τη διαφθορά, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με το επιχείρημα: «Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την κυρία Μέρκελ. Θα της ζητήσει την έκδοση του Χριστοφοράκου;».

Δηλαδή, καταδικάζουμε το αίτημα έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών, αλλά στέλνουμε τον Μητσοτάκη να φέρει τον Χριστοφοράκο.

Τι δουλειά έχει ο Κυριάκος, Αλέξη μου, να σου φέρει το κεφάλι του Χριστοφοράκου επί πινάκι; Ούτε ο Κυριάκος είναι Ηρώδης είναι ούτε εσύ είσαι Σαλώμη. (Ο Χριστοφοράκος οπωσδήποτε δεν είναι Τίμιος και σαφώς όχι ο Πρόδρομος της διαφθοράς στην Ελλάδα...)

Κάτι τύποι σαν τον Ταγίπ τα ζητούν αυτά, Αλέξη, που στη χώρα τους η Δικαιοσύνη και το αξίωμα του προέδρου είναι πια ένα και το αυτό. Σε λίγο θα βάλεις και τα στρατιωτικά μας αεροπλάνα να παρενοχλούν το FIR της συμμάχου, επειδή δεν σου στέλνει πίσω με το «έτσι θέλω» το κεφάλι του Χριστοφοράκου! Καλύτερα θα ήταν να επικεντρωθεί ο κ. Τσίπρας στο για ποιον λόγο αφέθηκε να φύγει ο Χριστοφοράκος από την Ελλάδα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα...

Δεν είναι η πρώτη φορά, ασφαλώς, που ο Αλέξης μας ξεχνά το Σύνταγμα. Θυμόμαστε ότι κατά δήλωσή του το ΣτΕ δεν υπήρχε περίπτωση να ακυρώσει τον νόμο Παππά, επειδή δεν θα μπορούσε να στερήσει 240 εκατ. ευρώ από τον λαό. Είχε υποσχεθεί, επίσης, στη Θάνου αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, αγνοώντας τα βασικά.

Ο Χριστοφοράκος σαφώς πρέπει να τιμωρηθεί. Αλλά για αυτό δεν μπορεί να αποφασίσει ούτε ο Αλέξης ούτε Κυριάκος. Το πουλάκι βρήκε ανοιχτή την πόρτα και πέταξε, δυστυχώς.

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.