Ο ήρωας Σωτήρης Κουρούνης μέσα από τα μάτια του εξαδέλφου του (vid)

Ο ήρωας Σωτήρης Κουρούνης μέσα από τα μάτια του εξαδέλφου του (vid)

Ιούνιος 01, 2017 - 20:16
1 σχόλια

Ο Σωτήρης Λάτσης πρώτος ξάδερφος του πεσόντα στην Κύπρο το 1974 Σωτήρη Κουρούνη μιλάει για τον ήρωα και για την επιχείρηση «ΝΙΚΗ» μία επιχείρηση η οποία έχει χαρακτηριστεί και ως «αυτοκτονίας»

Ο κ. Λάτσης αρχικά αναφέρθηκε στην αεραποβατική επιχείρηση «ΝΙΚΗ» μία επιχείρηση μεταφοράς προσωπικού, με δεκατρία (13) αεροσκάφη τύπου noratlas της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της πολεμικής αεροπορίας, από το Μάλεμε Χανίων στη Λευκωσία Κύπρου, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, τα οποία πετώντας χαμηλά, χωρίς συνοδεία μαχητικών, με σιγή ασυρμάτου και μέσα από φιλικά και εχθρικά πυρά κατάφεραν με τον άριστο σχεδιασμό, τη γενναιότητα, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και την αυτοθυσία των πληρωμάτων των αεροσκαφών να φθάσουν στην Κύπρο και να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Πάρα την πλήρη συσκότιση η επιχείρηση που ονομάστηκε και χαρακτηρίστηκε, τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον ξένο τύπο, ως επιχείρηση αυτοκτονίας, στη διάρκεια της οποίας βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη, από φιλικά και εχθρικά πυρά, καταρρίφθηκε ένα, με συνέπεια να βρουν φρικτό θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σ’ αυτό, είκοσι επτά (27) λοκατζήδες και τέσσερις (4) αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας και δύο (2) λοκατζήδες από έτερο αεροσκάφος.

«Ο αγαπημένος  μου ξάδερφος έπεσε μαζί με άλλους καταδρομείς και μετά από 42 χρόνια, μετά από πάρα πολλές προσπάθειες για να βρεθεί κάτι και να ταφεί φτάνουμε σήμερα που ολοκληρώνεται για τις οικογενείας η αγωνία, καθώς οι έως πρότινος αγνοούμενοι βρέθηκαν και θα ταφούν τα οστά τους από τις οικογένειές τους»

Ο κ. Λάτσης μιλώντας με πολύ αγάπη για τον ήρωα ξάδερφο του στο astrosnews.gr  τον χαρακτήρισε ως ένα γνήσιο παιδί της επαρχίας που αγαπούσε την οικογένεια, τον τόπο του και την πατρίδα του και ήταν μια ιδιαίτερη χαρά γι’ αυτόν όταν τον κάλεσαν να καταταγεί στους καταδρομείς.

Σε ερώτηση για το αν έχει τιμηθεί η μνήμη του και αν έχει αναγνωριστεί η προσφορά του στην πατρίδα ο κ. Λάτσης ανέφερε ότι η οικογένειά του ξεκίνησε το 1982 που έφτιαξαν έναν  δρόμο στην Τρίπολη με τον τότε δήμαρχο Σεχιώτη προς τιμήν των πεσόντων της Κύπρου. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει εκδηλώσεις προς τιμήν του τόσο στην Καστάνιτσα όσο και στην Τρίπολη.

«Η αποζημίωση από την Κυπριακή κυβέρνηση δόθηκε για την κατασκευή  πλατείας Σωτηρίου Κουρούνη στην Καστάνιτσα, όπου έχει γίνει και ανδριάντας στο σημείο»

Να αναφέρουμε ότι μετά από 43 χρόνια  επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Ήρωας Δημότης του δήμου Βόρειας Κυνουρίας Σωτήρης Κουρούνης, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο στις 22 Ιουλίου 1974.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30 στο χωριό του στην Καστάνιτσα θα πραγματοποιηθεί Τελετή για τον επαναπατρισμό των οστών του.

Δείτε το βίντεο από astrosnews
 

Ειδήσεις: 
Video: 

astrosnews Ο Σωτήρης Λάτσης μιλάει για τον Ήρωα Σωτήρη Κουρούνη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΗΡΩΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.