Ο Ηλίας Μαμαλάκης βράβευσε την πιο νόστιμη πίτα στο χωριό Παλούμπα Γορτυνίας (pics,vid)

Ο Ηλίας Μαμαλάκης βράβευσε την πιο νόστιμη πίτα στο χωριό Παλούμπα Γορτυνίας (pics,vid)

Αύγουστος 19, 2019 - 11:00
0 σχόλια

Ο πασίγνωστος και πολύ αγαπημένος μάγειρος Ηλίας Μαμαλάκης βρέθηκε στου Παλούμπα Γορτυνίας σε μια εκδήλωση - διαγωνισμό για τη νοστιμότερη πίτα.

Ο κ. Μαμαλάκης μίλησε στον αγαπητό συνεργάτη του Arcadia Portal Νίκο Τρουπή, χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση «γιορτή πίτας μετά μουσικής» και στη συνέχεια, καθώς ο διαγωνισμός ήταν σε εξέλιξη και η κριτική επιτροπή δοκίμαζε τις πίτες που είχαν φτιάξει με πολύ μεράκι οι νοικοκυρές, πήρε το μικρόφωνο και μίλησε τόσο για τις πίτες στην Ελλάδα όσο και για την παράδοση γενικότερα.

Στο τέλος, όλες οι συμμετέχουσες έλαβαν έπαινο για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και άκουσαν τα καλύτερα από τον διακεκριμένο μάγειρο για τις ικανότητές τους στην κουζίνα. Καλύτερη πίτα βραβεύτηκε εκείνη της κυρίας Κούλας Αργυροπούλου.

Ο κ. Τρουπής σημειώνει:

Η Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου Στρ. Δημ. Πλαπούτα και Αγωνιστές, σε συνεργασία με τον Δήμο Γορτυνίας, διοργάνωσαν εκδήλωση στο χωριό Παλούμπα Αρκαδίας στον ιστορικό πύργο του Πλαπούτα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση και διαγωνισμό πιτών. Μεγάλος καλεσμένος, ο πολυτάλαντος γνωστός σε όλους μας Ηλίας Μαμαλάκης. Ο κ. Μαμαλάκης, οικονομολόγος, δεν έλειψε ούτε από το θέατρο, ούτε βέβαια από τηλεοπτικές σειρές. Η αγάπη του, που εξελίχθη σε πάθος, όμως είναι η μαγειρική. Παρουσίασε σε πλείστους διαύλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς, συνταγές μαγειρικής, και μελέτησε την γαστρονομία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Γι' αυτό και ξεχώρισε η ιδιότητά του ως συγγραφέα, με πολλά βιβλία έχοντας σαν κύριο θέμα την μαγειρική. Η απλότητα, η ευγένεια, το χαμόγελό του είναι επί πλέον προσόντα στον χαρακτήρα του. Να ευχόμαστε να «πιάσει» η ευχή του, να είμαστε και του χρόνου μαζί!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα.
 

Video: 

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ ΠΑΛΟΥΜΠΑ ARCADIA PORTAL vid prod.by trounikos


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.