Ο χρόνος είμαστε εμείς

Ο χρόνος είμαστε εμείς

Δεκέμβριος 31, 2019 - 23:35
1 σχόλια

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Να τελειώσεις τη δουλειά, να κάνεις τα τελευταία ψώνια, να πας γρήγορα σπίτι.

Και σου έρχονται στον νου οι Πρωτοχρονιές που ήσουν παιδί και έφηβος. Που σε έβαζαν με το ζόρι να φορέσεις τα καλά σου και να πας να γιορτάσεις με τους θείους και τις θείες. Που καθόσουν στο τραπέζι για την κοτόσουπα της μαμάς Ελένης, την τυρόπιτα της θείας Χριστίνας, τα τρουφάκια της θείας Πάολας, τα ψητά της θείας Χριστούλας.

Και σήμερα... Σήμερα είσαι οικοδεσπότης.

Τελειώνεις τη δουλειά, κάνεις τα τελευταία ψώνια, πας γρήγορα σπίτι. Στρώνεις τραπέζι. Και σερβίρεις στην οικογένεια και στους φίλους σου την κοτόσουπα της μαμάς Ελένης, την τυρόπιτα της θείας Χριστίνας, τα τρουφάκια της θείας Πάολας, τα ψητά της θείας Χριστούλας.

Βάζεις στο τραπέζι την αγάπη που πήρες με όλες τις μυρωδιές και τις γεύσεις της.

Ο πολιτισμός μας εξαϋλώνεται -όλο και λιγότερες υπηρεσίες απαιτούν τη φυσική μας παρουσία, όλο και περισσότερο η ψηφιακή επικοινωνία υποκαθιστά τη διά ζώσης συνεύρεση- αλλά οι γεύσεις και οι μυρωδιές είναι σημεία ασφαλή και αρκεί η ανάμνησή τους για να βρεις τη θέση σου στον χρόνο και στον χώρο.

Καλή χρονιά, με τα υλικά που έχουμε.

Καλή χρονιά, με υλικά που θα βρούμε στην πορεία μας. 

Το παρελθόν και το μέλλον μας συναντιούνται στο πολύτιμο παρόν μας.

Ο χρόνος είμαστε εμείς.

Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!

 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.