Ο Χριστός με το γαϊδουράκι, ο μητροπολίτης με 585 άλογα!

Ο Χριστός με το γαϊδουράκι, ο μητροπολίτης με 585 άλογα!

Ιανουάριος 20, 2020 - 16:24
5 σχόλια

Το Σχόλιο του Σωκράτη

Ω, τέκνα μου Αρκάδες, και Κύπριοι βεβαίως, ο Χριστός πορεύθηκε με ένα γαϊδούρι σε αυτή τη γη. Με ένα γαϊδούρι πήγε στο «μαιευτήριο», πάνω σε ένα γαϊδούρι μπήκε στα Ιεροσόλυμα όπου τον υποδέχθηκαν μετά βαΐων και κλάδων για να τον σταυρώσουν μετά. Και οι «εκπρόσωποί του επί της γης», οι φέροντες τον λόγο του Θεού και οι διδάσκοντες τα διδάγματά Του, δηλαδή την αγάπη, την ταπεινότητα, αυτό το ωραίο «ο έχων δύο μανδύες να χαρίζει τον έναν», για να κηρύξουν τον Λόγο Του τέλος πάντων, χρειάζονται 585 άλογα, δεμένα με καπίστρια σε μια Μερσεντές με οκτακύλινδρο κινητήρα 5.500 κυβικών, αξίας 240.000 ευρώ.

Το «ταπεινό» τουτού της φωτογραφίας, της Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας.

Ας είμαστε ολιγαρκείς εμείς οι υπόλοιποι, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.

Οι πραγματικοί εκπρόσωποι του Θεού επί της γης είναι οι πτωχοί αλλά ελεήμονες.

Αγαπάτε αλλήλους εσείς, λοιπόν, και αφήστε τους μητροπολίτες να βλογάνε τα γένια τους. Έτσι όπως πάνε, και επειδή οι πτωχοί τω πνεύματι όλο και λιγοστεύουν σε αυτή την πλάση, θα μείνουν μόνοι τους στις εκκλησίες και στα μοναστήρια να λιβανίζονται σε αρχιερατικά συλλείτουργα, με παρκαρισμένα τα χιλιάδες άλογά τους απ' όξω!

 

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Για αυτό δεν πατάει κόσμος στην Εκκλησία. Δεν σε εμπνέουν οι σημερινοί παπαδες. Ελάχιστοι είναι αγνοί. Αν έχετε κάνει πρόσφατα κηδεία ή γάμω θα καταλάβετε τι εννοώ οι περισσότεροι. Ταρίφα σε όλα ενώ πληρώνονται κανονικα απο το κράτος.

Αν δεν ήσουν μεγάλος Σωκράτης θα γνώριζες ότι στην Κύπρο οι ανώτατοι κληρικοί ως κύρια επαγγελματική αποσχόληση είναι ισχυροί επιχειρηματίες. Για χόμπι έχουν τα πατερημά.

Μην κοιτάτε τα αυτοκίνητα τους. Δείτε και τα παλάτια που έχουν φτιάξει οι μητροπολίτες. Γραμματείς και Φαρισσαίοι, όπως τους αποκαλούσε ο Χριστός, εκμεταλλεύονται την πίστη για να πλουτίσουν

Είναι μικρό το ανάστημα των ιεραρχών μας σήμερα. Έχουν καταντήσει διεκπαιρεωτές. Επιχειρηματίες με ιδρύματα- ΜΚΟ και κονδύλια απτην Ευρώπη. Μπίζνεςμεν αλληλοδιαπλεκόμενοι με τους πολιτικάντηδες των μνημονίων,της λαθρομετανάστευσης και της παρακμής. Φτάνει η ώρα που ο λαός θα αναρωτηθει. ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ? (λυπάμαι πολύ ως Έλλην και ορθόδοξος χριστιανός)

@ Μακάβριο κλπ, και γιατί γράφεις ανορθόγραφα και άτσαλα; Γιατί θολώνεις τα νερά και ποιον νομίζεις πως κοροϊδεύεις; Γιατί φοβάσαι να πάρεις θέση εναντίον τους με τα πραγματικά σου ψευδώνυμα, τα υπόλοιπα; Και ξέρεις πολύ καλά ποια ψευδώνυμα εννοώ... Είσαι λοιπόν κι εσύ ένα θρασύδειλο ανθρωπάκι ελληνάκι και όχι Έλλην.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.