Ο χάρτης των προβλημάτων από τη χιονόπτωση στην Αρκαδία

Ο χάρτης των προβλημάτων από τη χιονόπτωση στην Αρκαδία

Ιανουάριος 10, 2017 - 09:18
0 σχόλια

Το νέο κύμα χιονόπτωσης που στις περισσότερες περιοχές ξεκίνησε από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου το βράδυ είχε ως αποτέλεσμα να σκεπάσει ολόκληρη την Αρκαδία.

Δυστυχώς ο μεγάλος όγκος χιονιού που έπεσε τις τελευταίες ώρες είχε ως αποτέλεσμα την Τρίτη 10 Ιανουαρίου τη δημιουργία προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, αλλά και το κλείσιμο των δρόμων σε περιοχές της Αρκαδίας και ιδιαίτερα σε χωριά της Γορτυνίας.

Το ArcadiaPortal.gr σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα πληροφορήθηκε ότι έχει χιονίσει σε ολόκληρη την Αρκαδία.

Πολλά είναι τα χωριά που έχουν αποκλειστεί, καθώς οι δρόμοι δεν έχουν ανοίξει ακόμα και είναι απροσπέλαστα.

Επεσήμανε ότι όλα τα σχολεία του νομού είναι κλειστά, όπως σας έχουμε ενημερώσει με αποφάσεις των δημάρχων από το βράδυ της Δευτέρας.
Ο κ. Γιαννακούρας εκτιμώντας την κατάσταση, τόνισε ότι αν και ο όγκος του χιονιού είναι μεγάλος, τα μηχανήματα της Περιφέρειας προσπαθούν από  χθες το βράδυ να ανοίξουν τους δρόμους και σε 2 ώρες θα ανοίξουν οι περισσότεροι δρόμοι.

Συγκεκριμένα στη Γορτυνία δρουν δύο μηχανήματα της Περιφέρειας.

Στον δρόμο της Σπάρτης τα μηχανήματα έχουν κάνει καλή δουλεία και έτσι ο δρόμος είναι ανοιχτός, όπως επίσης και προς Άργος. Ακόμα ανοιχτός είναι ο δρόμος προς Άστρος και Καστρί.

Μεγάλο επίσης πρόβλημα υπάρχει στα χωριά Νεστάνη, Σάγκα, Παρθένι, Πικέρνι.

Σε ερώτησή μας για το αν έχει σημειωθεί κάπου διακοπή ρεύματος, ο κ. Γιαννακούρας είπε ότι δε του έχει γίνει αναφορά για κάτι τέτοιο.

Τα μηχανήματα καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξουν τον δρόμο, αλλά παντού χρειάζονται αλυσίδες.

Τις προηγούμενες ημέρες στους δρόμους της Αρκαδίας έπεσαν 300 τόνοι αλάτι και χθες η Περιφέρεια προμηθεύτηκε άλλους 100 τόνους.

Έφ.Κ
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.