Ο Γύρος του «θανάτου» είναι ακόμα ζωντανός (video)

Ο Γύρος του «θανάτου» είναι ακόμα ζωντανός (video)

Αύγουστος 23, 2014 - 13:16
0 σχόλια

Στο πανηγύρι της Τεγέας βρίσκεται κάθε χρόνο ο γύρος ου «θανάτου» όπως αποκαλείται και κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι τον επισκέπτονται για να δουν τα μοναδικά επικίνδυνα κόλπα των μοτοσυκλετών.

Μία φορά δεν είναι αρκετή για να χωρέσει ο νους πως ένας άνθρωπος,  μπορεί να οδηγήσει μια μηχανή ή ένα όχημα πάνω σε ένα ξύλινο τοίχο.

Υπήρξε μια εποχή, όπου το θέαμα του «γύρου του Θανάτου» ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή σε κάθε πανηγύρι. Ο καιρός αλλάζει, το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλα θεάματα, πιο ασφαλή, λιγότερο ρυπογόνα, ίσως και πιο φιλικά προς το αυτί.

Κανείς ποτέ δεν μπορεί να καταλάβει πως ένας άνθρωπος  στροβιλίζεται καθημερινά σε μια παράλογη για τους νόμους της φυσικής στάση.  «Ο κίνδυνος των τραυματισμών υπάρχει. Μετά από λίγο όμως συνηθίζεις τον φόβο, μαθαίνεις να ζεις για αυτόν. Και δεν σε κουράζει καθόλου.

Στα πανηγύρι της Τεγέας έχει πια καθιερωθεί ο γύρος του «θανάτου»  και πάντα υπάρχει μια  μικρή γωνιά αδρεναλίνης, ανάμεσα στις λιχουδιές και τα παζάρια, σε πείσμα της αποστειρωμένης εποχής.

Video: 

AradiaPotal.gr O «γύρος του θανάτου» στην Τεγέα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.