Ο Γιάννης Σμυρνιώτης μιλά για όλους και όλα στο Arcadia Portal (video)

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης μιλά για όλους και όλα στο Arcadia Portal (video)

Απρίλιος 15, 2014 - 17:49
32 σχόλια

Παραλάβαμε έναν δήμο με πολλά προβλήματα αλλά με σκληρή δουλειά είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα

Το θέμα των αναθέσεων σε συγγενικά μου πρόσωπα το χρησιμοποιούν κατά κόρον συγκεκριμένοι κύκλοι για τους δικούς τους σκοπούς

Οι προηγούμενες αρχές δεν κατάφεραν να επιλύσουν προβλήματα που υπήρχαν με τις μελέτες των αναπλάσεων

Συνέντευξη λίγο πριν το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο παραχώρησε στο στούντιο του ArcadiaPortal ο Γιάννης Σμύρνιωτης, δήμαρχος Τρίπολης, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα της Έφης Καστραντά και διασαφηνίζοντας ερωτηματικά τα οποία για πολλούς πολιτικούς της αντιπολίτευσης αλλά και δημότες παρέμεναν μέχρι στιγμής μετέωρα.

Τόνισε, ότι ο Δήμος παραδόθηκε σε εκείνον αλλά και στους συνεργάτες του με πολλά προβλήματα, ωστόσο με σκληρή δουλειά κατόρθωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, να παράγουν αποτέλεσμα, δεδομένης και της υφιστάμενης κατάστασης του Καλλικράτη που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα στο πολιτικό γίγνεσθαι της αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με τα έργα ανάπλασης της Τρίπολης και κυρίως με τη νέα πια πλατεία Πετρίνου στη μορφή που σήμερα αυτή έχει δοθεί, ο Δήμαρχος Τρίπολης, τόνισε ότι κάποιοι δυσαρεστήθηκαν επειδή άλλαξαν κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητά τους, ωστόσο η η όψη της πόλης άλλαξε προς το καλύτερο και αυτό δικαίωσε αμφότερους πολίτες και πολιτικά πρόσωπα. Σε αυτούς που τον κατηγορούν ότι τα έργα που υλοποίησε είχαν ήδη δρομολογηθεί, απαντά ότι υπήρξαν πολλά τεχνικά προβλήματα στις μελέτες, ενώ οι προηγούμες δημοτικές αρχές δεν κατόρθωσαν να επιλύσουν τα προβλήματα στις μελέτες, πέραν τούτου βρίσκονται υπόλογοι αυτοί που τα υλοποίησαν, δηλαδή η παρούσα δημοτική αρχή.

Ξεκαθάρισε, ότι δεν αντιμετωπίζει κανέναν ως πολιτικό αντίπαλο, ενώ τόνισε ότι οι πολίτες θα επιλέξουν τον καλύτερο συνδυασμό. Ωστόσο προεκλογικά, ως είθισται φυσικά και θα υπάρξουν υπερβολές, οι οποίες δεν αγγίζουν τον κο Σμυρνιώτη και την ομάδα του.

Σε όσους πάλι τον κατηγορούν για απευθείας αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα, τονίζει ότι δεν ήταν κατευθυνόμενες γι αυτά τα πρόσωπα, αυτό επισημαίνει συνέβαινε σε άλλες περιόδους. Οι όποιες αναθέσεις έγιναν νόμιμα και κατευθήνθηκαν σε πάνω από 100 εργολήπτες, οι οποίοι είχαν και την ιδιότητα του δημότη Τρίπολης. Αυτά δηλώνει τα χρησιμοποιούν κατά κόρον συγκεκριμένοι κύκλοι, για τους δικούς τους σκοπούς. Όλα αυτά, διαχέονται μέσω ανώνυμων ΜΜΕ, οπότε έχει ήδη κινηθεί νομικά, και πλέον αναμένονται οι τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων.

Είναι της μόδας, τονίζει ο κος Σμυρνιώτης, να δηλώνουν κάποιοι ανεξάρτητοι, ενώ εστιάζει στο ότι αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να αποποιηθούν το πολιτικό τους παρελθόν, για τους δικούς τους λόγους. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στεγανά, όπως αναφέρει, στο δικό του σχηματισμό, καθώς τον τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι πολλοί υποψήφιοι μ’ άλλους συνδυασμούς κατά το παρελθόν, σήμερα βρίσκονται στο πλευρό της δικής του παράταξης. Άλλωστε, όπως διευκρινίζει, η αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν χώρος συναίνεσης και επίλυσης μείζονων προβλημάτων των Δήμων. Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα θα υπάρξουν ονόματα ψηφοδελτίου της παράταξης του καθώς και ονόματα των τοπικών κοινοτήτων.

Η συνέντευξη έκλεισε με το θέμα της ανεργίας, που ταλανίζει κυρίως τη νεολαία, η οποία βιώνει τραγικές καταστάσεις και δη σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον ιδιωτικό τομέα. Ο κος Σμυρνιώτης, τόνισε ότι ο Δήμος προσπαθεί να αξιοποιεί κάθε προσπάθεια στο έπακρο, προκειμένου να μπορεί να «ανοίξει» θέσεις εργασίας για τους νέους, είτε μέσω προγραμμάτων, είτε μέσω Ινστιτούτου ΓΣΕΕ. Το πρόβλημα είναι έντονο και παραμένει, αλλά μέσα από διάφορες παρεμβάσεις, προσπαθούν να επιλύουν αυτό το μείζον ζήτημα.

Τέλος, προσκαλεί όλους τους δημότες και όχι μόνο να γιορτάσουν όλοι μαζί το Τριπολιτσιώτικο Πάσχα, την ερχόμενη Κυριακή, 20 Απριλίου στην πλατεία Άρεως. Ένα Πάσχα, για το οποίο η Τρίπολη φημίζεται.
 

Video: 

youtube://v/OzbCc1GgsAg


32 Σχόλια

ωραια μερα βγηκε να μιλησει σημερα εχει ΔΣ με 188 θεματα !!!!!!!!!!!!!!! εσπασαν καθε ρεκορ ,για να περασουν οτι θελουν πριν τις εκλογες................................. σε αλλα ΔΣ εχουν 5-10 βια 12 θεματα,σημερα 188 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! κλειστε τα ματια και οτι νομιμο-παρανομο ψηφιστε το αρε βρεγμενη σανιδα ...............

ρε άσχετε που έχεις άποψη και για τον αριθμό των θεμάτων, θα έπρεπε να ξέρεις οτι δεν επιτρέπεται άλλο Δημοτικό Συμβούλιο μεχρι τέλος Αυγούστου. Για καμιά κουτοπονηριά είστε πρώτοι.

το μεγαλυτερο εργο...... δημιουργηθηκε σημερα στην πλ.αγ. βασιλειου υπο την εποπτεια της ***!!!

θεωρω το νυν δημαρχο ως τον ποιο αξιοπιστο υποψηφιο που υπαρχει μεχρι στιγμης στο προσκηνιο.

το γιατι υπαρχουν τοσα θεματα στο τελευταιο δημοτικο συμβουλιο σημερα νομιζω απαντηθηκε επαρκως.Πρεπει να αποφασιστουν και να προγραματιστουν και να εγκριθουν ολες οι εκδηλωσεις και οι διαφορες αλλες δαπανες που θα γινουν στο δημο μεχρι το τελος Αυγουστου που θα παραλαβει η καινουργια δημοτικη αρχη .Και φανταζομαι πως ολοι ξερουν ποσες εκδηλωσεις γινονται μεσα στο καλοκαιρι.

ειμαι σιγουρακι πως ο Γιαγκος θα ριξειν τρελο γελιο... http://www.youtube.com/watch?v=6nppgQ3VOIU

Εδω μας φτυνουνε και εμεις κοιταμε ψηλα μηπως και βρεχει.Συγχρονοι μαυρογιαλουροι...

3 city (χωρίς επαλήθευση) Τρί, 15 Απρ 2014 - 18:41 το ποιος ειναι ασχετος και ποιος παπαγαλακι θα το δεις σε λιγο καιρο. πυραυλε ...............

Αυτά που λέτε δεν ευσταθούν.Περνάω συχνα από Τρίπολη και έχει αλλάξει πολύ.Εχετε τον καλύτερο δήμαρχο !

ρε γιαννη, κάναμε αγώνα να σε βγάλουμε τη Δεύτερη Κυριακή. Εμάς τους δικούς σου μας πούλησες και μας απογοήτευσες. Πλεόν εμείς που κάναμε τη διαφορά στο δεύτερο γύρο με 200 τόσα κουκιά, θα ψηφίσουμε ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, γιατί απλούστατα δεν είπες ποτε σου ένα ευχαριστώ, αλλά πορεύτηκες με τις κομματικές γαλιάντρες. Το βράδυ που θα χάσεις θα είμαι εκεί!! και μη πιστεύεις ότι θα σε στηρίξουν οι συμφέροντες. Γλαύκα απλά κομίζουν

Για όλους και για όλα;; Με τα 70.000 για τις ανύπαρκτες κακοποιημένες γυναίκες θα δωθούν από κάποιον σοβαρές εξηγήσεις!

Συνεντεύξεις θα πάρετε και από τους άλλους υποψηφίους ή μόνο από τον Σμυρνιώτη;

@Τρι 22.46 Μάλλον δεν περνάς απο την 28ης Οκτωβρίου 4 χρόνια τώρα...

Κ. ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΡΙΞΑΤΕ ΛΙΓΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΟΥ, ΓΕΛΙΕΣΤΕ. ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΣΑΣ ΤΥΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ............!!!!!!!!!

Γιαννάκη εκτός από την κυρία βάλε επόπτη και τον κοντό...την προεδράρα του συλλόγου Πηγ....και δωσε του και το χρήμα να το κουμαντάρει...είναι άξιος!!!!ο έλεγχος των αρμοδιων υπηρεσιων καταφθανει..

Aς ξυπνήσουν όλοι εάν θέλουμε να δούμε να μη γυρίζουμε στο παρελθόν και να ψηφίσουμε Σμυρνιώτη πάλι. Ας σκεφτούμε μόνο πόσα έργα έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια και πόσα έργα έγιναν μεσα σε 3 μόνο χρόνια. Είχαμε να δούμε τόσα έργα από το συχωρεμένο το Σεχιώτη. Είναι ο μοναδικός δήμαρχος που δεν έμεινε στα λόγια αλλά στα έργα!!!

Γιάννη καλημέρα, αν αυτό που έγινε στο κέντρο της πόλης είναι λίγο ...τσιμέντο, τότε στις προηγούμενες θητείες είχαν ρίξει 2-3 κόκκους χαλίκι. Καταλαβαίνω ότι κάτι πρέπει να πουν και οι άλλοι υποψήφιοι αλλά μην εκτίθεστε και έτσι. Στην τελική οι περισσότεροι από τους άλλους υποψήφιους δεν είναι και μεγάλοι σε ηλικία, εκτός του Παυλή ίσως. Μετά την δεύτερη θητεία Σμυρνιώτη μπορούν να έχουν την ευκαιρία τους. Μοιάζει αδιανόητο όμως, να αλλάξουν οι πολίτες της Τρίπολης αυτή την δημοτική αρχή με το έργο που έχει παρουσιάσει.

Ποια προβλήματα ρε Γιάννη παρέλαβες από την προηγούμενη αρχή; Η πλατεία πετρινού δημοπρατήθηκε στο άψε σβήσε γιατί υπήρχε επικυροποιημένη μελέτη και εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση. Για την πλατεία του Άρεως υπήρχε έτοιμη επικυροποιημένη μελέτη και εξασφαλισμένα τα λεφτά. Πράγματι προέκυψε πρόβλημα γιατί στην πλατεία χρειάστηκε να γίνει εξυγίανσή (αφού βρέθηκε άργυλος από κάτω) την οποία δεν ψήφισαν στην προηγούμενη δημοτική περίοδο οι κύριοι Κακλαμάνος Λαγός Παπασταματάκης, η Παράταξη Γεωργακόπουλου και κάποιοι απο τους συμβούλους που έχεις σήμερα όπως Ταλούμης Λουμπαρδιάς. Έτσι η πλατεία έμεινε στην μέση και οι λόγοι που έμεινε στην μέση έχουν ονοματεπώνυμο. Για την πεζοδρόμιση ή προηγούμενη δημοτική αρχή εξασφάλισε πριν το τέλος της τετραετίας της 4.000.000 ευρώ ενώ είχε έτοιμη και την μελέτη, ενώ να θυμίσω ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι τότε και σήμερα δικοί σου έλεγαν σε επιχειρηματίες να έρθουν στην συνεδρίαση του τότε Δ.Σ. που θα ψηφιζόταν η κατάθεση του φακέλλου στην περιφέρεια για να εξασφαλιστούν τα ποσά να διαμαρτυρηθούν γιατί θα έκλεινε το κέντρο και θα είχαν πρόβλημα με τις δουλειές τους.Τέλος βρήκες το Μαλλιαροπούλιο έτοιμο και γκρεμισμένη την κάτω αγορά που για ψηφοθηρικούς λόγους δεν έπαιρνε κανείς την απόφαση για να την κατεδαφίσουν. Αντί λοιπόν να πεις και έναν καλό λόγο για την προηγούμενη δημοτική αρχή που σου άφησε και 9000.000 ταμείο έξω τα δεσμευμένα για έργα εσύ στον απολογισμό έλεγες ότι παρέλαβες μόνο κάποια σχέδια και ευχαριστούσες τον Τατούλη (με όλα αυτά που έλεγες εναντίον του για τα σκουπίδια) τον Ρέππα και τον Λυκουρέντζο . Δεν είναι κακό να πεις δυο πράγματα που να αντιπροσωπεύουν την αλήθεια δεν θα χάσεις ψήφους αλλά θα κερδίσεις όπως δεν είναι κακό να πούμε μπράβο που εκμεταλεύτηκες τις μελέτες και τα λεφτά που βρήκες και υλοποίησες τα έργα.

ΟΚ δεν μας ειπε μονο τι εκανε για εκτος της τριπολης, Παρελαβε την ηγεσια του ενοποιημενου δημου τριπολης με τοσες δημοτικες ενοτητες, και πολλα εσοδα απο αυτες... (μονο και μονο τα αιολικα παρκα της σκυριτιδας και του βαλτετσιου να μετρησει κανεις μιλαμε για πολλα λεφτα... ) Και τι κανατε για αυτες τις περιοχες? χμμμ ναι επρεπε να ξηλωσουμε ολα τα μπετα απο την τριπολη για να βαλουμε καινουργια μπετα, ναι φυσικα, αυτο χρειαζοταν η πολη.. Αχ ναι, και να βαλουμε ΑΧΡΗΣΤΑ φαναρια παντου, μιας και η κινηση εχει μειωθει πλεον λογω κρισης, τα φαναρια ειναι απαραιτητα, ετσι γιατι καποιος ηλεκτρολογος/εργολαβος πρεπει να φαει και αυτος.

Ηλεκτρολογοι , μπετατζηδες , πλακάδες και πασης φύσεως εργολαβοι και λοιποι καταφερτζηδες , οι αγαπημενοι ψηφοφοροι του απερχόντος Δημάρχου.

Χωματουργοί κλπ...

Απόσπασμα κειμένου που έγραψα πριν από 8 χρόνια: === Κι αυτοί ακόμα που ζουν έξω από την κοινωνία και την επικαιρότητα, βλέποντας τον ορυμαγδό ασφαλτοστρώσεων θυμούνται ότι πλησιάζει η ημερομηνία λήξης των εν ενεργεία αυτοδιοικητικών σχημάτων. Σε άλλα μέρη, οι ασφαλτοστρώσεις πραγματοποιούνται ακολουθώντας το κριτήριο της ανάγκης επιδιόρθωσης των φθορών ή εκείνο της προγραμματισμένης συντήρησης (πεταμένα λεφτά), στα δικά μας μέρη ακολουθείται το καθ’ όλα νόμιμο εκλογικό κριτήριο. Οι ασφαλτοστρώσεις πριν από τις δημοτικές εκλογές είναι ένα φαινόμενο της φύσης όπως ο ερχομός των χελιδονιών που αναγγέλλει την άφιξη της Άνοιξης στους αφηρημένους. Ουαί στους κατοίκους μιας πόλης αν ο δήμαρχός της αποφασίσει να αποσυρθεί· θα μείνουν με τις λακκούβες. Μοναδικό πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις τι να απαντήσεις στην κόρη σου που, όταν μαθαίνει για ποιο λόγο από όλη την πόλη αναδύεται μυρωδιά πίσσας, σε ρωτάει: «δηλαδή, αν δεν ξαναβγεί ο δήμαρχος, θα τους ξηλώσει τους δρόμους;». Αφελείς παιδικές ερωτήσεις για μας τους ώριμους κατά συνείδηση εκλογείς των αξιότερων, τουτέστιν των ωφελιμότερων (κι αυτό καθ’ όλα νόμιμο κριτήριο επιλογής), που, αφού κατά το μεγαλύτερο μέρος της τετραετίας χρησιμοποιήσαμε την ψήφο μας για να πάρουμε καμιά άδεια οικοδομής ή για να τακτοποιήσουμε τη σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης («το νεράκι είναι του Θεού, μπορείς να το αρνηθείς;»), τώρα που ήγγικεν η ώρα, χωρίς αιδώ απολαμβάνουμε και το κερασάκι στην τούρτα. Και ενώ ο εν ενεργεία δήμαρχος ασχολείται με το επιστέγασμα της τετραετούς «άοκνης ανάλωσης των δυνάμεών του προς το συμφέρον της κοινωνίας», λαμβάνει χώρα και ένας παράλληλος χαμός διαβουλεύσεων και κινητοποιήσεων για τις λίστες. Κάθε κόμμα που σέβεται τ’ όνομά του αναζητά το τρανταχτό όνομα, παλεύει για την καλύτερη μεταγραφή, ο χώρος κατακλύζεται από φιλόδοξους που λαχταρούν το πόστο και ρέει άφθονο αίμα για το Χρίσμα. --- Μικροδιαφορές σε σχέση με το σήμερα οφείλονται στις τότε συνθήκες.

δημαρχεε . συγχαρητηρια για τα πετρινα παγκακια αλλα κρυωνει ο.κ...λοσ μας, ποσο στοιχιζουν για να προμηθευτω και εγω πεντε ; πιο κατω απο την οικια σου καθημερινα βρισκοναι ΚΟΠΡΑΝΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,εσεις δεν τα βλεπετε; ;ή τα αφήνετε για magia ;

Εάν κρύωνει ο...... τι θέλετε να κάνει ένας δήμαρχος? Να σας τον ζεστανει ? η να βάλει μαξιλαρια και να βρεχονται ?

Διαφωνω με τον 15:53 γιατί ο Σμυρνιωτης είναι ο μόνος δήμαρχος που ξεκίνησε τα έργα από την πρώτη μέρα και τα συνεχίζει μέχρι την τελευταία.

Για τα κοπρανα των ζώων ευθύνονται οι ιδιοκτητες των ζώων. Στο εξωτερικό ο ιδιοκτήτης που δεν τα μαζεύει έχει πρόστιμο. ΜΉΠΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΆ?

ΚΑΙ οι προηγούμενοι δημαρχοι βρήκαν μελέτες γιατί δεν τις έκαναν? Γιατί έβαζαν μπροστά τον εγωισμο τους και όχι το καλό του τόπου.

για ΚΟΠΡΑΝΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ μιλαμε ξερολα και ΟΧΙ ΖΩΩΝ GIATI NTREPESTE NA TO PEITE ΕΤΣΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 2014!!!!!

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ... ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;;;;

Το θέμα των αναθέσεων σε συγγενικά μου πρόσωπα το χρησιμοποιούν κατά κόρον συγκεκριμένοι κύκλοι για τους δικούς τους σκοπούς......................... κλειστε τα ματια και οτι νομιμο-παρανομο ψηφιστε το αρε βρεγμενη σανιδα ..........

Η Σύζυγος από το Δήμο Τρίπολης δεν εχει πάρει ούτε ένα ευρώ, έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή στον εισαγγελέα κατά των ατόμων που καλλιεργούν όλες αυτές τις συκοφαντίες και εχει δικαιωθεί. Οπότε αυτή η λασπολογία καλό είναι να σταματήσει. Ας βρουν οι κακοήθεις κάτι ουσιώδες να πουν και όχι σενάρια για τα οποία η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί.

Παπαγαλακι των 20:45 εχουν κανει ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ τα οποια δεν εχουν εκδικαστει ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΡΟΜΠΑ ΤΟ ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ. Γιατι περνουν αναβολες απο τα δικαστηρια; Τωρα αν εχει παρει ενα ευρω... οντως δεν εχει παρει γιατι το μικροτερο ποσο που εχει παρει ΕΙΝΑΙ 1.67 ΕΥΡΩ!