Ο Γιαννακούρας στην Κώμη για την κήρυξη του χωριού σε έκτακτη ανάγκη (pics,vid)

Ο Γιαννακούρας στην Κώμη για την κήρυξη του χωριού σε έκτακτη ανάγκη (pics,vid)

Ιούνιος 13, 2019 - 11:11
1 σχόλια

Δίπλα στους πληγέντες από την κακοκαιρία συμπατριώτες μας, στην Κώμη και στα γύρω χωριά βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννούρας.

Η κακοκαιρία της Τρίτης 11 Ιουνίου, άφησε τα σημάδια της πολύ έντονα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές, όχι μόνο στις καλλιέργειες της περιοχής, αλλά και σε δρόμο που οδηγεί σοτ εξωκλήσι της Παναγίας και σε περισσότερα από 7 ποιμνιοστάσια της Κώμης.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια και εμείς, παρόλο που η αρμοδιότητα δεν είναι δική μας, είμαστε στο πλευρό τους και ήδη βρίσκεται μηχάνημα για την αποκατάσταση των ζημιών στον "111" και αύριο φορτωτής θα βρεθεί στον κατεστραμμένο δρόμο για προσωρινή αποκατάστασή του, ώστε να εξυπηρετηθούν οι κτηνοτρόφοι που μένουν στον τόπο τους και προσπαθούν να επιβιώσουν.

Για την οριστική αποκατάσταση θα απαιτηθεί μεγάλο χρηματικό ποσό και θα δούμε πώς θα γίνει αυτό.

Εμείς και μετά τις εκλογές είμαστε δίπλα στους Αρκάδες και θα συνεχίσουμε από το μετερίζι που μας έταξαν να τους βοηθούμε και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά τους.

Μετά το Παλλάντιο και τον Εύανδρο, συνεχίσαμε την περιοδεία σε πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αρκαδίας.

Σήμερα βρεθήκαμε στην Κώμη, Δάρα, Λίμνη, περιοχές που "χτυπήθηκαν" πολύ από την κακοκαιρία και σημειώθηκαν τεράστιες ζημιές.

 

Στην Κώμη καταστράφηκε ολοσχερώς ο δρόμος που οδηγεί στο εξωκλήσι της Παναγίας και σε πολλά ποιμνιοστάσια, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δεν μπορούν να κινηθούν και να μεταφέρουν το γάλα.

Από το πρωί μηχανήματα της Περιφέρειας αποκαθιστούν τις ζημιές στο τμήμα του "111" ενώ αύριο το πρωί θα σταλεί φορτωτής της Περιφέρειας, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος είναι δημοτικός, αλλά εμείς δεν βάζουμε ταμπέλες, για να μετακινηθούν υλικά και να γίνει προσωρινά προσβάσιμος ο δρόμος.

Για να γίνει ολοκληρωτική αποκατάσταση του δρόμου απαιτούνται πολλά χρήματα και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και με την κήρυξη εκτάκτου ανάγκης, που αιτούνται οι κάτοικοι της πληγείσης περιοχής.

Επίσης έχει ειδοποιηθεί και ο ΕΛΓΑ αφού υπήρξαν ζημιές και σε καλλιέργειες από τα νερά που έφερε το ρέμα από το βουνό Σαϊτά.

Εμείς, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα, δεν βλέπουμε τους Αρκάδες ως ψήφους αλλά τους συμπονούμε και είμαστε πάντα δίπλα τους σε ό,τι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.

Video: 

Αυτοψία Γιαννακούρα- Ρουμελιώτη στις ζημιές από την κακοκαιρία στην Κώμη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.