Ο Φώτης Γκέσουρας για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τις συγχωνεύσεις (video)

Ο Φώτης Γκέσουρας για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τις συγχωνεύσεις (video)

Σεπτέμβριος 30, 2014 - 12:45
0 σχόλια

Επιτυχημένα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά 2014-2015 όπως μας ενημέρωσε  ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Φώτης Γκέσουρας.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί βρέθηκαν έγκαιρα στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα αγιασμού στις θέσεις τους, δημιουργώντας την βεβαίωση ότι η χρονιά θα κυλήσει ομαλά και χωρίς ελλείψεις και κενά στα διδακτικές ώρες.

Σε επόμενες φάσεις τα όποια κενά καλύφθηκαν καθώς ήρθαν αναπληρωτές καλύπτοντας τις ασήμαντες ελλείψεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς. Το στοίχημα το οποίο είχε θέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο καθώς τα κενά είναι ελάχιστα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Οι ελάχιστες ελλείψεις σε ότι αφορούν  εκπαιδευτικούς εντοπίζονται στις ειδικότητες των ξενόγλωσσων μαθημάτων Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας τα όποια κενά αναμένεται  να καλυφθούν άμεσα.

Ο κ.Γκέσουρας δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο απομακρυσμένα δημοτικά σχολεία χωριών του νομού Αρκαδίας, φροντίζει να στέλνει επιπλέον εκπαιδευτικούς όπως παραδείγματος χάρη στο σχολείο Κοντοβάζαινας έστειλε επιπλέον έναν εκπαιδευτικό δίνοντας 3 άτομα προσωπικό όπως και στην Κανδήλα αλλά και στο Νεοχώρι.

Να σημειώσουμε ότι η αναλογία μαθητών ,με καθηγητές είναι 1 ανά 15 μαθητές με ποσοστό προσαύξησης 10%

Μεταξύ άλλων ο διευθυντής πρωτοβάθμιας μίλησε και για τα νηπιαγωγεία και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς λέγοντας ότι πολιτική η οποία ακολουθεί είναι να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν περισσότερους γονείς  και παιδιά λαμβάνοντας υπόψιν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι τα τελευταία  χρόνια.

Για το γεγονός πως ίσως κλείσουν η συγχωνευθούν μικρότερες σχολικές μονάδες ο κ. ο Γκέσουρας εξέφρασε την πρόθεση του να μην κλείσει κανένα σχολείο στο νομό φέροντας ως παράδειγμα το σχολείο στο χωριό Ράπτη Γορτυνίας το οποίο αυτή τη στιγμή έχει 5-6 μαθητές και στηρίζεται από την πρωτοβάθμια διεύθυνση.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ελάχιστες ελλείψεις στα σχολεία Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.