Ο φιλόδοξος señor Χιμένεθ

Ο φιλόδοξος señor Χιμένεθ

Ιούλιος 11, 2019 - 19:00
0 σχόλια

Νέος, φιλόδοξος, με κέφι και όρεξη για σκληρή δουλειά εμφανίστηκε ο Μπόρχα Χιμένεθ στην πρώτη του προπόνηση αλλά και στα στην παρθενική του συνέντευξη προς τους εκπροσώπους του τύπου το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουλίου.

Ο Αστέρας Τρίπολης και επίσημα πλέον περνάει σε μια νέα εποχή, στην εποχή του Μπόρχα Χιμένεθ ο οποίος επιθυμεί να δημιουργήσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό με σαφείς προσανατολισμούς και την δική του ποδοσφαιρική ταυτότητα και στυλ.

Ο Ισπανός coach έδειξε στις πρώτες του ώρες με την νέα του ομάδα απόλυτα ενημερωμένος και ικανοποιημένος για τον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν οι συνεργάτες του αυτές τις 9 μέρες με τον ίδιο να έχει πλήρη γνώση μέσω videos της δουλειάς.

Έχοντας ως δεδομένο το εξαιρετικό δείγμα γραφής στην Μιραντές ο Αστέρας Τρίπολης δίνει τα προπονητικά κλειδιά στον Μπόρχα Χιμένεθ επενδύοντας στην δίψα του να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και να δείξει αυτό στη χώρα του με σταθερά βήμα άρχισε να ανατέλλει. Δηλαδή πως είναι ένας ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος τεχνικός. 

Από την πλευρά του ο 34χρονός Ίβηρας coach βλέπει τον Αστέρα ως μια μεγάλη ευκαιρία, μια επιλογή προόδου για την καριέρα που μπορεί να τον βοηθήσει για το μέλλον με το κοινό στοιχείο να είναι το γεγονός ότι και η ομάδα και ο ίδιος έχουν μεγάλους στόχους αλλά και υψηλές φιλοδοξίες.

Στην συνέντευξη τύπου ο Μπόρχα Χιμένεθ εμφανίστηκε χαρούμενος που βρίσκεται στην Τρίπολη και έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του όντας απόλυτα ξεκάθαρος για το πως οραματίζεται τον νέο Αστέρα και τι έχει στο μυαλό του για να δημιουργήσει. 

Ο Μπόρχα Χιμένεθ όπως ο ίδιος είπε θα επιχειρήσει να φτιάξει ένα σύνολο που θα διακρίνεται για το δικό του στυλ παιχνιδιού έχοντας ως σταθερές την κυκλοφορία με την κατοχή της μπάλας. την ταχύτητα και τον ρυθμό, αλλά και την πιο επιθετική αντίληψη στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του θα προσεγγίζει τους αγώνες της.

Με λίγα λόγια ο Μπόρχα Χιμένεθ θα επιδιώξει να έρθει η αποτελεσματικότατά μέσω της παραγωγής ποδόσφαιρού και μέσα από το κομμάτι της επίθεσης κάνοντας μια ομάδα που να μπορεί να παίζει όπως κοινά λέμε "μπάλα" με έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού τόσο σε ότι έχει να κάνει με τα αμυντικά της καθήκοντα όσο και με την ανάπτυξη της.

Αν Μπόρχα Χιμένεθ καταφέρει να περάσει τα "θέλω" του και την φιλοσοφία του κάνοντας πράξη όλα όσα έχει στο μυαλό του κανείς δεν το γνωρίζει και κανείς δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να προδικάσει τίποτα και σαφώς είναι μια άλλη συζήτηση ωστόσο είναι προφανές πως οι κιτρινομπλέ μπαίνουν σε μια νέα περίοδο θέλοντας να φτιάξουν από την αρχή κάτι διαφορετικό.

Το σίγουρο είναι πως ο Μπόρχα Χιμένεθ έχει μπροστά του πολύ δουλειά μέχρι να δει τον Αστέρα που ίδιος οραματίζεται και ξέρει πως μαζί με τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες του καλούνται βήμα, βήμα να χτίσουν και να βάλουν τα στοιχεία που επιθυμούν μέχρι να αποκτήσει η ομάδα αυτό το δικό της ξεχωριστό στυλ που θέλουν να έχει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο 34χρονός Ισπανός τεχνικός αναμένεται να είναι ο μικρότερος ηλικιακά της Super League. Γι' αυτό λοιπόν αξίζει την στήριξη και ο ίδιος και η νέα αυτή προσπάθεια που ξεκινά ο Αστέρας Τρίπολης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.