Ο Ερντογάν προανήγγειλε γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης

Ο Ερντογάν προανήγγειλε γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης

Δεκέμβριος 10, 2019 - 12:34
0 σχόλια

Τρεις δημοσιογράφους είχε απέναντί του, όμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε συνέντευξη από τον εαυτό του σε μια τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Ερντογάν εξήγησε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα στην Ανατολική Μεσόγειο και υποστήριξε ότι η Τουρκία μαζί με τη Λιβύη μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση από την Ελλάδα του Λίβυου πρέσβη, λέγοντας πως η «Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτές τις ενέργειες της διεθνώς».

Παράλληλα, ανέφερε πως «με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, Ελλάδα και Ισραήλ δεν μπορούν να σχηματίσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου, χωρίς τη συναίνεση της Τουρκίας».

«Αυτός ο χάρτης δείχνει πολύ καθαρά, πολλά πράγματα. Εδώ γράφεται η ιστορία. Εντός και εκτός υπάρχουν κάποιοι που ανησυχούν, να το πούμε κι αυτό. Τώρα, κοιτάξτε. Εδώ είναι η Κρήτη… Και τα σύνορά μας (εδώ επειδή είναι κόκκινο δεν φαίνεται καθαρά), εδώ, όπως βλέπετε, υπάρχει ένα μπλοκ και αυτό το μπλοκ είναι το σημείο, όπου ενωνόμαστε με τη Λιβύη. Μέχρι εδώ (σ.σ. ανοιχτά της Κρήτης), ως Τουρκία θα κάνουμε άνετα τις γεωτρήσεις μας. Νότια θα κάνει και η Λιβύη τις δικές της γεωτρήσεις. Εκτός αυτού, κοιτάξτε. Τα σημεία H-G-F-E-D-C-B-A, η γραμμή που βλέπετε είναι τα όρια. Πριν δεν υπήρχαν δικά μας όρια. Αλλά τώρα όλη αυτή η υφαλοκρηπίδα πάνω από αυτή τη γραμμή ανήκει στην Τουρκία», εξήγησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν στο δικό του κοινό.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.