Ο εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στην Τρίπολη (pics)

Ο εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στην Τρίπολη (pics)

Νοέμβριος 09, 2018 - 10:19
0 σχόλια

Η Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, εόρτασε  και φέτος με λαμπρότητα την Μνήμη του  Αγίου  Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού,  στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο εντος του Κοιμητηρίου αυτής.

Την Πέμπτη   το απόγευμα τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός  ενώ ανήμερα της Εορτής  Παρασκευή 9 Νοεμβρίου τελέσθηκε  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Πλήθος  Ενοριτών και προσκυνητών από την Τρίπολη και την ευρύτερη  περιφέρεια,   συμμετείχαν  και κατέκλισαν το Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Πολλά ήταν τα θαύματα που έγιναν και γίνονται από τον Άγιο, τόσο κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του, όσο και μετά την κοίμησή του, έως σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι εκείνο που έγινε τη ημέρα που άνοιξαν το φέρετρό του και είδαν μύρο να ρέει από το πρόσωπό του. Το λείψανό του έμεινε άφθαρτο επί 33 χρόνια, ενώ ο θάλαμος όπου κοιμήθηκε ο Άγιος στο Νοσοκομείο ευωδίαζε επί 6 μήνες.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.