Ο εορτασμός του Αγίου Γερασίμου στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης (pics,vid)

Ο εορτασμός του Αγίου Γερασίμου στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης (pics,vid)

Σεπτέμβριος 15, 2015 - 20:43
0 σχόλια

Τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου , πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του τοπικού Αγίου Γερασίμου στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης.

Την Δευτέρα το απόγευμα πλήθος πιστών συνόδευσε την λιτανεία της εικόνας από την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου, η οποία έγινε με την συνοδεία της φιλαρμονικής της Μεγαλόπολης. Οι  δρόμοι του Λεονταρίου είχαν σημαιοστολιστεί με την φροντίδα του πάρεδρου κ. Νικολακόπουλου Θεόδωρου.

Στον εσπερινό που ακολούθησε παρευρέθησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αρκαδίας κ. Εύη Τατούλη και Χρήστος Δημόπουλος από την Νέα Δημοκρατία και ο κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος από το ΠΑΣΟΚ. 
Παρόντες επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μεγαλόπολης κ. Βασίλειος Χίνης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τζιούβελης , Βλασόγιανης και Μπάζιος , ο πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Μπούρας και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Φουσέκης, Αθανασόπουλος, Κακκαβάς, Μαρκολιάς και Δούκουρης, Καννέλος και η κ. Μακρή Χριστίνα.
 

Τον εσπερινό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, που στο κήρυγμα του έκανε αναφορά για τον βίο του Αγίου, τον οποίο παραλλήλισε με τον βίο του Κοσμά του Αιτωλού, ενώ   κάλεσε τους πιστούς να προσπαθήσουν για να ξεφύγουν από τα πάθη και τις κακίες και να έρθουν κοντά με τον Θεό.

(ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr)

Ειδήσεις: 
Video: 

Άγιος Γεράσιμος - Λεοντάρι 2015


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.