Ο Εορτασμός των Θεοφανείων και ο καθαγιασμός των υδάτων στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Ο Εορτασμός των Θεοφανείων και ο καθαγιασμός των υδάτων στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Ιανουάριος 06, 2017 - 15:04
1 σχόλια

Εορτάστηκαν με ήλιο και φέτος τα Θεοφάνεια στο Παράλιο Άστρος την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου στον Άγιο Βασίλειο, η πομπή οδηγήθηκε για τον αγιασμό στη εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία.

Έπειτα ο Μητροπολίτης επιβιβάστηκε σε καραβάκι και αγίασε τα ύδατα, συνοδευόμενος από τους πολιτικούς της περιοχής.

 Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα κρύα νερά του λιμανιού και προσπάθησαν να πιάσουν τον σταυρό για να πάρουν την ευλογία. Τον σταυρό έπιασε ο νεαρός Νίκος Μπάλης ο οποίος έλαβε και την ευλογία από τον Μητροπολίτη.

Παρόντες στον εορτασμό ήταν οι Βουλευτές Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού και Κώστας Βλάσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Ρουμελιώτης και Γ. Μπακούρης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, και η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη, οι οποίοι έδωσαν και τις ευχές τους. Επίσης στον εορτασμό βρέθηκαν και μέλη της δημοτικής αρχής, αιρετοί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, καθώς και οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, στρατιωτικών και πυροσβεστικών αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος ευχήθηκε το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει τα μυαλά μας .

Ο βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού ευχήθηκε για την εορτή και είπε ότι η Θεια φώτιση θα συνεργαστεί και τις πράξεις των πολιτών έτσι ώστε  η χώρα μας να βρει και πάλι τον βηματισμό της, ελπίζοντας πως θα τα καταφέρουμε.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης ευχήθηκε καλή χρόνια, και για την ημέρα των Θεοφανείων είπε να είναι μία από τις τελευταίες γκρίζες μέρες της χώρας ελπίζοντας αυτή να είναι η πρώτη μέρα η οποία θα αποτελέσει το φωτεινό ορόσημο για ένα νεο έτος με αισιοδοξία και περισσότερα καλά νέα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης εξέφρασε τη χαρά του για την τέλεση αυτού του Αγιασμού των υδάτων που έγινε σε ένα σημαντικό έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο λιμάνι «κόσμημα» για την Πελοπόννησο, στέλνοντας και αυτός με τη σειρά του ένα πολιτικό μήνυμα. Ο κ. Τατούλης ευχήθηκε από βάθος καρδίας ότι οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν μεσσίες προτρέποντας τους να σηκωθούν από τους καναπέδες και να ασχοληθούν με τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ευχήθηκε το φως να βοηθήσει τη σκέψη των ηγεμόνων ώστε να υπάρχει ειρήνη. Το μήνυμα επίσης ήταν να γίνει το καλύτερο για τους πολίτες.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους μιλώντας για τον συμβολισμό του καθαγιασμού των υδάτων και για τη νέα «καθαρή» εποχή που ξεκινά.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης ευχήθηκε τα Θεοφάνεια και το βάπτισμα ου Θεανθρώπου να δώσει φώτιση σε όλους όσοι έχουν τα ηνία της χώρας στα χέρια τους.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρης καλωσόρισε τον κόσμο στο όμορφο λιμάνι κι ευχήθηκε υγεία για όλο τον κόσμο, αλλά και ηρεμία και γαλήνη καθώς η τρικυμίες  που περνούν οι πολίτες είναι πολλές.

Η πολιτευτής Αρκαδίας Ε. Τατούλη ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά δίνοντας το μήνυμα της ημέρας. «Να ξεχάσουμε πίσω τη δημιουργία του προσωπικού μας κάλου και να συνδυάσουμε το κοινωνικό σύνολο και με καλό που ο καθένας που υπηρετεί καθημερινά στη ζωή του.»

Απολυτίκιο Θεοφανίων

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε
η της Τριάδος εφανερώθηπροσκύνησις
του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι
αγαπητόν Σε Υιόνονομάζουσα
και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς
εβεβαίου του λόγου το ασφαλές
Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός
Και τον κόσμονφωτίσας δόξα Σοι»

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPotal.gr Kαθαγιασμός των υδάτων στο Παράλιο Άστρος 2017


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ο παπά Τάκης που ήταν; Αλήθεια τις............φωτογραφίες ποιος τις πληρώνει;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.