Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα (video)

Ο εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα (video)

Ιούλιος 07, 2015 - 14:35
0 σχόλια

Εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην ιστορική Κοινότητα Δημητσάνας του Δήμου Γορτυνίας στις 6 και 7 Ιουλίου 2015, κατά την εορτή της Πολιούχου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής. Το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε υποδοχή Ιερών Λειψάνων Νεομαρτύρων Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης από την Μυτιλήνη και ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, προσκεκλημένου υπό του Μητροπολίτου κ. ΙΕΡΕΜΙΟΥ.

Έγινε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων και οι εκδηλώσεις έλαβαν τέλος με παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής από την  Χορευτική Ομάδα Δημητσάνας.

Την Τρίτη 7 Ιουλίου ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε τρισάγιο, στη μνήμη του Κύπριου Θεόφιλου Χατζή, ο οποίος διετέλεσε μητροπολίτης Δημητσάνας επί 26 έτη (1795-1821).

Δείτε βίντεο από την περιφορά της πολιούχου Δημητσάνας Αγίας Κυριακής και τους παραδοσιακούς χορούς ΕΔΩ

Ειδήσεις: 
Video: 

ΚΥΠΡΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΧΑΤΖΗΣ ΤΡΙΣΑΓΙΟ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.