«Ο εαυτός μας, αυτός ο άγνωστος» στο Ίδρυμα Στασινόπουλου - ΒΙΟΧΑΛΚΟ

«Ο εαυτός μας, αυτός ο άγνωστος» στο Ίδρυμα Στασινόπουλου - ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Μάρτιος 18, 2019 - 13:49
0 σχόλια

Από το «γνώθι σαυτόν» του μαντείου των Δελφών, το «αγαπήσεις  τον πλησίον σου ως σ’ εαυτόν» του Χριστού, τις Ανατολικές φιλοσοφίες και τις σύγχρονες ψυχοθεραπείες, το ζητούμενο είναι το ίδιο: να γνωρίσω τον εαυτό μου.

Το παράδοξο  όμως μ΄ εμάς τους ανθρώπους είναι ότι αναλώνουμε όλη μας τη ζωή στην προσπάθεια να γνωρίσουμε τους άλλους και παραμελούμε απολύτως το σημαντικότερο: να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Γιατί ο εαυτός μας είναι το μόνο πρόσωπο, το οποίο μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, το μόνο πρόσωπο με το οποίο συμπορευόμαστε και διαβιούμε όλο το εικοσιτετράωρο, το μόνο πρόσωπο με το οποίο αναγκαστικά επικοινωνούμε όλα τα χρόνια της ζωής μας.

Ο εαυτός μας είναι τόσο πολύπλοκος και πολύπλευρος, που δεν μας φτάνει ολόκληρη η ζωή μας για να τον γνωρίσουμε. Η προσπάθεια όμως μας ανταμείβει: μας κάνει πιο ώριμους, πιο συνειδητοποιημένους και πιο αληθινούς.

Για το ενδιαφέρον και σημαντικό αυτό θέμα θα μας μιλήσει η κ. Κική Τζωρτζακάκη-Λυμπεροπούλου Εκπαιδευτικός-Οικογενειακή Σύμβουλος τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 7.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.