Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης λέει «όχι» στα σκουπίδια της Αρκαδίας

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης λέει «όχι» στα σκουπίδια της Αρκαδίας

Οκτώβριος 02, 2014 - 16:48
0 σχόλια

Δε θέλουν στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου σκουπίδια από την υπόλοιπη Πελοπόννησο

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αντιδρά στο ενδεχόμενο μεταφοράς σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από άλλες περιοχές εκτός του δήμου και ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουν προγραμματίσει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014  στις 07:00 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου συγκέντρωση για το ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ του Δήμου.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
O Δήμαρχος οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πληροφορούμενοι την απάντηση του Υπουργού κ. Μανιάτη σε ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστου Δήμα σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από Δήμους των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουμε να σας καταθέσουμε τα παρακάτω :

Ο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου είναι ένα σύγχρονο έργο που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί μόνο τις Δημοτικές ενότητες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Φενεού και τις προβλεπόμενες ποσότητες, σύμφωνα με τους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τις προϋποθέσεις της άδειας λειτουργίας του.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με τη σκέψη ότι μπορεί να μετατραπεί ο Δήμος μας σε «σκουπιδο-υποδοχέα» της Πελοποννήσου και εξοργισμένη με το γεγονός ότι παρά την προνοητικότητα και αποφασιστικότητα που έδειξε ο Δήμος μας χωροθετόντας περιοχή για τη δημιουργία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ώστε να λύσει το πρόβλημα της Δυτικής Κορινθίας τιμωρείται αντί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι αγροτουριστικός Δήμος και οποιαδήποτε περιβαλλοντική υποβάθμισή του θα επηρεάσει αρνητικά το εισόδημα και το μέλλον των δημοτών του.

Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αγωνιστεί με όλα τα μέσα κατά αυτής της παράλογης μεθόδευσης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.