Ο Δήμος Τρίπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Τρίπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σεπτέμβριος 05, 2018 - 08:11
2 σχόλια

Ο Δήμος Τρίπολης συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και δράσεις που θα διοργανώσει σε συνεργασία και με άλλους φορείς από 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2018 και προσκαλεί όλους τους πολίτες για την συμμετοχή τους!!

 

Η “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας “(ΕΕΚ) έχει καθιερωθεί, ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων πρότυπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Στόχος του είναι η ενίσχυση των βιωσιμότερων τρόπων μετακίνησης, το βάδισμα, το ποδήλατο, τη χρήση των ΜΜΜ και τον συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή.

Η επίτευξη του στόχου αυτού θα έχει σαν αποτέλεσμα: πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσιμες και προσπελάσιμες από όλους, εν τέλει ιδανικότερες για την καθημερινή διαβίωση όλων και κοινωνικών ομάδων.

Κάθε Ευρωπαϊκή ομάδα κινητικότητας επικεντρώνεται σε ένα ειδικό θέμα σχετικό με την βιώσιμη κινητικότητα το θέμα αυτής της φοράς είναι “ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΑ” Αλλάζω, συνδυάζω μετακινούμαι με πολλούς τρόπους.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

16 Σεπτεμβρίου 2018    

                               Αθλητικοί σύλλογοι θα οργανώσουν αθλοπαιδίες για τους πολίτες όλων των ηλικιών σε δρόμους στο κέντρο της πόλης

17 Σεπτεμβρίου 2018

θα διεξαχθεί διαγωνισμός selfi στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανάρτηση έως 2 φωτογραφιών ανά συμμετέχοντα, με το hashtag ≠εβδομάδακινητικοτητας2018, οι οποίες τους δείχνουν να χρησιμοποιούν περισσότερους τρόπους κινητικότητας.

18 Σεπτεμβρίου 2018

Δράση Ζωγραφικής στους δρόμους και τις πλατείες στο κέντρο της πόλης από μικρούς μαθητές

19 Σεπτεμβρίου 2018

Η μέρα είναι αφιερωμένη στους πεζούς και στους ποδηλάτες καλούνται όλοι να μην λάβουν τα αυτοκίνητά τους.(Ημέρα κίνησης χωρίς αυτοκίνητο είναι η 22/9/2018, που για την πόλη της Τρίπολη συμπίπτει με την έναρξη των εορτασμών για την Άλωση και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η 19/9/2018.)

20 Σεπτεμβρίου 2018

Διαγωνισμός τρόπων μεταφοράς συντομότερης διαδρομής μεταξύ δύο σημείων (Από το Πνευματικό κέντρο στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο) και εκπόνησης εκπαιδευτικού υλικού ασφαλούς κίνησης με το ποδήλατο στην πόλη.

21 Σεπτεμβρίου 2018

Παρουσίαση στους πολίτες μέσω εκπομπής της Δημοτικής ραδιοφωνίας των καινοτομιών που ανέπτυξαν οι νέοι που συμμετείχαν στο hackathon που έλαβε χώρα στις 6/6/2018 στην Τρίπολη

           22 Σεπτεμβρίου 2018

Ποδηλατάδα από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τριπόλεως (Ε.Ο.Σ.), η οποία θα ξεκινά από την οικία του Θ. Κολοκοτρώνη, στο Λιμποβίσι και θα τερματίζει στον ανδριάντα του Θ Κολοκοτρώνη στην Πλατεία Άρεως στην Τρίπολη. Την ίδια διαδρομή μπορούν να την διανύσουν όσοι επιθυμούν και περπατώντας.

Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες κάθε δράσης θα αναρτηθούν στην σελίδα του Δήμου tripolis.gr

MANUAL - ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

 
 

2 Σχόλια

Καλά θα ήταν να ξεκινήσουμε κλείνοντας τις λακκούβες, για να μπορούμε να κινούμαστε στους δρόμους. Έτσι Δημήτρη;;; Αλήθεια, ο δρόμος για την Παναγία στα Βουρβουρα, που θα τον έκανες αεροδρόμιο, τι έγινε;;;

11:33 Δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο πέραν του προγραμματισμού του καρναβαλιού στο Κακούρι

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.