Ο Δήμος Τρίπολης ανάμεσα στις καλύτερες και καινοτόμες πόλεις της Ελλάδας

Ο Δήμος Τρίπολης ανάμεσα στις καλύτερες και καινοτόμες πόλεις της Ελλάδας

Οκτώβριος 11, 2017 - 10:26
7 σχόλια

Στην καρδιά της φωτισμένης νυχτερινής Αθήνας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου η μεγαλειώδης τελετή απονομής των Best City Awards 2017, βραβεία που συνδιοργανώνουν το περιοδικό Plant και το Netweek της Boussias Communications . Ενθουσιασμός και διάχυτο κλίμα γιορτής κατέκλυσε τους περίπου 250 εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη επιχειρήσεων, στη διάρκεια της βραδιάς απ’ όπου αναδείχθηκαν οι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις της Ελλάδας.  

Ο Δήμος Τρίπολης βραβεύτηκε ακόμα μια φορά στον τομέα Ψηφιοποίησης στον Πολιτισμό με την καλή πρακτική (Digital Tour) - Διασύνδεση αστικού-αγροτικού τοπίου, Διαχείριση πολιτιστικών υποδομών.

Το 2014 δια-συνδέθηκαν ψηφιακά το θέατρο (Μαλλιαροπούλειο) του πρώην Δήμου Τρίπολης, ένας χώρος φυσικού κάλλους (Σπήλαια Κάψια) του πρώην Δήμου Μαντινείας και ένα Μουσείο (Παπαναστασίου) του πρώην Δήμου Λεβιδίου, με παράλληλη ψηφιοποίηση του αρχείου του μουσείου, επιτρέποντας στον κάθε εγγεγραμμένο χρήστη να αναρτήσει τεκμηριωμένο υλικό που βρίσκεται στην κατοχή του, ενώ για το σύνολο του υλικού τηρούνται όλοι οι εθνικοί και διεθνείς κανόνες που διέπουν τη διάθεση και επεξεργασία διανοητικής ιδιοκτησίας.

Στην τελετή απονομής το Δήμο Τρίπολης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Δημήτρης Βόσνος, ο οποίος και παρέλαβε το SILVER βραβείο, στην Ενότητα Πολιτισμός – Τουρισμός, ενώ παράλληλα μαζί τους υπόλοιπους Δημάρχους από όλη τη χώρα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλους  και δημοσιογράφους, ενημερώθηκε για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους. 

Εβδομήντα Δήμοι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ένδεκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία  που  προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη (Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου).

Δείτε τους νικητές των βραβείων και όλες τις πληροφορίες στο site των βραβείων bestcityawards.gr

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Όπως και να το κάνεις είναι μεγάλη καινοτομία να κρύβεις τα σκουπίδια από τον κάμπο στο βουνό και ποιος ξέρει που αλλού θα "καινοτομήσουν" μελλοντικά.

καλα μιλαμε για τρομερη διακριση οπως στην παρελαση που δεν υπηρχαν αδεσποτα εντελως ξαφνικα εκεινη τη μερα ολο διακρισεις ειμαστε και το καθε φαγωποτι να το πληρωνουμε για να κανει το κομματι του ο καθε βοσνος και να φουσκωνει σα μπαλονι απο τα τραπεζια

δεν ήξερα ότι η μ@λ@κια βραβεύεται ως καινοτομία. μπράβο πρόοδος!!!

κ. Βόσνο, τί σχέση έχει η δημοτική σας αρχή με τον πολιτισμό και τον τουρισμό; Μας δουλεύετε; Πόσο σανό νομίζετε ότι τρώμε; Τρία χρόνια τώρα είστε το απόλυτο μηδέν...Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν η πόλη δεν ήταν τόσο υποβαθμισμένη και τώρα καμαρώνετε σαν το γύφτικο σκεπάρνι, γιατί βραβεύεστε για επιτεύγματα προηγούμενων δημοτικών αρχών; Ρε πάτε καλά; Αν η Τρίπολη έχει διασωθεί, αυτό το χρωστάει σε προηγούμενους δημάρχους, όχι στον τωρινό περιφερόμενο θίασό σας! Άντε, ουστ, πλησιάζει η ώρα να σας στείλει ο κόσμος στα σπίτια σας!

Πολιτισμός και ζητιανιά δεν πάνε μαζί. Χθες δωρεα εκχιονιστικου και υπολογιστών , σήμερα δωρεά απο τα lidl στον βρεφικό σταθμό ... όπου βρειτε άνθρωπο να έχει τμήμα κοινωνικής ευθύνης στην επιχείρηση του πάτε και ζητάτε.. εμ δεν γίνεται έτσι ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.