Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας εφιστά την προσοχή των πολιτών ενόψει κακοκαιρίας

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας εφιστά την προσοχή των πολιτών ενόψει κακοκαιρίας

Σεπτέμβριος 28, 2018 - 20:33
0 σχόλια

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο δήμος Νότιας Κυνουρίας λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που ισχύει από σήμερα έως και την Κυριακή και που ήδη επηρεάζει αρκετές περιοχές της νότιας Ελλάδας με ισχυρές καταιγίδες:
"Λόγω του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που ισχύει από σήμερα Πέμπτη 27.09.2018 έως και την Κυριακή 30.09.2018, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για τα ακόλουθα:

Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών σας δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Αποφεύγετε να διασχίζετε χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Αποφεύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Προφυλαχτείτε αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Αποφεύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Μεταβάλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου".

Εκ του Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Πηγή: leonidion.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.