Ο Δήμος Μεγαλόπολης στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

Ο Δήμος Μεγαλόπολης στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

Νοέμβριος 14, 2019 - 09:02
0 σχόλια

Ο Δήμος Μεγαλόπολης συμμετείχε για πρώτη φορά, με δικό του περίπτερο, που έτυχε ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και επισκεψιμότητας από χιλιάδες παρευρισκόμενους, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, που φέτος πραγματοποιήθηκε από 8 έως 10 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη και είχε ως τιμώμενο Δήμο τον όμορο Δήμο Τρίπολης.

Στην έκθεση PHILOXENIA 2019, που έδωσαν το παρόν εκατοντάδες επιχειρηματίες, φορείς και Δήμοι από ολόκληρη την Ελλάδα, ο Δήμος Μεγαλόπολης εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο και τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανιάτη.

Ιδιαίτερης προβολής έτυχαν εξαιρετικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων, Γόρτυνος, Μεγαλόπολης και Φαλαισίας όπως: το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, οι Στεφανίτες αγώνες Λύκαια, το Ιερό Βουνό των Αρκάδων Λύκαιο, θρησκευτικά μνημεία (Αγία Θεοδώρα), πολιτισμικά μνημεία (Ναός Αγίων Αποστόλων Λεονταρίου), ιστορικά μνημεία (Κάστρο Καρύταινας), τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (Λούσιος Ποταμός).

Στα πλαίσια της έκθεσης ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης είχε εποικοδομητικές συναντήσεις  με τον Υφυπουργό  Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης  κ. Θ. Καράογλου, με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κ. Τζιούμη, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Δ.Σ. της HELEXPO κ.κ. Α. Τζήκα και  Κ. Ποζρικίδη αντίστοιχα, καθώς και με άλλους Δημάρχους και εκπροσώπους φορέων που συμμετείχαν, στους οποίους δεν παρέλειψε να ζητήσει και την συμπαράστασή τους για την παράταση λειτουργίας των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Σε σειρά ομιλιών και συνεντεύξεων τόνισε:

" Είμαστε εδώ με στόχο να εντάξουμε την περιοχή μας στον δυναμικό  τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. Έχουμε σχέδιο, οργανώνουμε την προσπάθειά μας και θα τα καταφέρουμε    Ο πολιτιστικός, εναλλακτικός, θρησκευτικός και μηχανοκίνητος τουρισμός, είναι πεδία που μπορούμε να επενδύσουμε για αειφόρο ανάπτυξη και θα το πράξουμε."

Εκ του Δήμου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.