Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Απρίλιος 11, 2019 - 19:52
3 σχόλια

Η ευρωπαϊκή πορεία της Αρκαδίας στο επίκεντρο της συνάντησης στην Τρίπολη

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν την Πέμπτη το απόγευμα συνάντηση εργασίας με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Επιμελητηρίου προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου για τρέχοντα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κύριο άξονα τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα επιμελητηριακά θέματα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, αφού επεσήμανε ότι είναι μεγάλη τιμή τόσο για το Επιμελητήριο όσο και για τον ίδιο προσωπικά η θετική ανταπόκριση του κ. Αβραμόπουλου στην πρόσκλησή του, ο οποίος, σημειωτέον, κατάγεται από την Αρκαδία, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης. Όπως είπε, σκοπός είναι η ανταλλαγή απόψεων και η δημιουργία της αρχής άντλησης γνώσης, ευρωπαϊκού επιπέδου γνώσης.

Έχουμε τη γνώση ότι πρέπει να δουλέψουμε αρκετά, κατ' αρχάς για το rebranding της Αρκαδίας, της Αρκαδίας που μπορεί να πάει πολύ ψηλά.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ευχαρίστησε  υπογράμμισε ότι η επίσκεψη δεν είναι επίσημη και είπε: «Έχουμε κοινή αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, και σκοπός είναι να δούμε πώς μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να ανοίξει ένας κόμβος ανάπτυξης».

Η Αρκαδία χρειάζεται να υιοθετήσει ένα σχέδιο για την ανάπτυξή της, είναι ένας πολύ όμορφος χώρος, προικισμένος από τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη των χωριών της Αρκαδίας την οποία διαπιστώνει και ο ίδιος κάθε φορά που επισκέπτεται τα πάτρια εδάφη και τόνισε ότι χρειάζονται καινούριες ιδέες και πρωτοβουλίες.

Θα βρίσκομαι πάντοτε πολύ κοντά σε κάθε τι που θα γίνεται εδώ και που θα συντελέσει στο να αποκτήσει και πάλι η Αρκαδία ρόλο και στο εθνικό και στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Στο Επιμελητήριο Αρκαδίας o Δ. Αβραμόπουλος


3 Σχόλια

Κύριε Πρόεδρε Αφού σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας θα ήθελα να σας σχολιάσω ότι χρήσιμο θα ήταν για τον Επίτροπο να επισκεφτεί την Δομή Στήριξης Προσφύγων ΕSTIA που υλοποιεί ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και αποτελεί αντικείμενο των αρμοδιοτήτων του Επιτρόπου στην Ε.Ε. Το Επιμελητήριο εκπροσωπείται στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Έργου και μέσω του οποίου στην αγορά της Τρίπολης εισρέουν 75.000,00 κάθε μήνα. Έτσι εξασφαλίζονται αμοιβαίες συνέργειες κατά την άποψη μου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.