Ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης κατά του Προέδρου του Πε.Συ.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης κατά του Προέδρου του Πε.Συ.

Μάρτιος 22, 2019 - 22:30
6 σχόλια

Περιήλθε σε γνώση μας πρωτοφανές δημοσίευμα στα Μ.Μ.Ε. που υπογράφει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου δια του οποίου, με αφορμή νομική αντιπαράθεση με το συνάδελφο Τάκη Γατσόπουλο, επιτίθεται απρόκλητα με ύβρεις, ουσιαστικά συλλήβδην κατά της θεσμικής αποστολής και του χρέους των δικηγόρων να υπερασπίζονται δικαστικά και εξωδικαστικά τα δικαιώματα των πολιτών απέναντι σε αποφάσεις της διοίκησης που τους πλήττουν.

Στην ανακοίνωση αυτή μας υποχρεώνει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, διότι προέρχεται από θεσμικό παράγοντα που οφείλει να σέβεται το θεσμό της Δικαιοσύνης και τους δημόσιους λειτουργούς της ως πυλώνες της δημοκρατίας και να μην υπονομεύει με τέτοια ρητορική το θεσμό που υπηρετεί..

Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του Πε.Συ.εκδηλώνουν περιφρόνηση και σκοπό προσβολής της ηθικής και επαγγελματικής πιστότητας του συνόλου των μαχόμενων δικηγόρων.

Ειδικά τα όσα ανάφερε για το συνάδελφο Τάκη Γατσόπουλο, δικηγόρο με κοινωνική ανιδιοτελή παρουσία, άριστο επιστήμονα και εκλεκτό μέλος του Συλλόγου μας, τον οποίο υπηρέτησε όπως και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι εντελώς ξένες με το ήθος και την προσωπικότητά του και εύλογα αποδοκιμαστέες.

Με την πεποίθηση ότι η παρούσα συμβάλλει στην προάσπιση θεσμών, αξιών και προσώπων έναντι του πνεύματος ισοπέδωσης και απαξίωσης των πάντων που κυριαρχεί στις μέρες μας, καλούμε τα Μ.Μ.Ε. που δημοσιεύσαν το προαναφερόμενο κείμενο να δημοσιεύσουν την παρούσα για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως ομοφώνως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΙΑ Κ. ΦΡΕΝΤΖΟΥ

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ως θεσμός θα έπρεπε να λαμβάνει θέση σε θέματα που στρέφονται είτε κατά του δικηγορικού σώματος στο σύνολο είτε αφορούν νομικά ζητήματα. Εν προκειμένω πρόκειται για μια αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του Πε.Συ. και του Δικηγόρου(μέλους του ΔΣ Τριπ) η οποία δεν στρέφεται κατά του θεσμού των δικηγόρων ούτε του σώματος εν γένει αλλά αφορά δικά τους θέματα αντιδικίας. Είναι αντιπαράθεση διαδίκων κατά κάποιο τρόπο. Θεωρώ ότι ο Δικ.Συλ έπρεπε να μείνει ουδέτερος.

"Φίλε ανώνυμε ",δεν πρόκειται για προσωπική αντιδικία μεταξύ του δικηγόρου και του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου ,ούτε πρόκειται για νομική αντιπαράθεση μεταξύ τους .Πρόκειται μόνο για οχετό ύβρεων και δυσφήμησης κατά οποιουδήποτε διαφωνεί είτε δικηγόρος είναι αυτός ,είτε δεν είναι .Η μόνη διαπίστωση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοι του το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βρίζουν και να συκοφαντούν .Η μόνη μου διαφωνία με τον Γατσόπουλο είναι γιατί δεν του έχει κάνει ακόμα μήνυση ,ώστε κάποια στιγμή να νικηθεί αυτή η βρωμιά

Μήπως περιήλθε σε γνώση σας πως θέλουν να σας πετάξουν από το δικαστικό μέγαρο για να το κάνουν μουσείο και το περιφέρουν στις εκλογές; !Θα πάρετε θέση ή θα το καταπιείτε μη χαλάσει η καμπάνια μερικών και θα αφήσετε να τρίζουν τα κόκκαλα των συναδέλφων σας;

Ορίστε τα αποτελέσματα να σχολιάζεις θέματα στο διαδίκτυο όταν έχεις Αλτσχάιμερ και δεν καταλαβαίνεις ούτε τι διαβάζεις ούτε τι γράφεις!!!! Ότι να ναι άσχετα!!!!

@19:21 δεν είπα ότι συμφωνώ με τα όσα λέει ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ στον Γατσόπουλο. Το αντίθετο. Απλά πρόκειται για μεταξύ τους αντιπαράθεση και ο Σύλλογος δεν χρειάζεται να επεμβαίνει. Άλλως θα έπρεπε να επεμβαίνει σε κάθε "τσακωμό" μεταξύ διαδίκων. Η διαφορά είναι ότι ο Γατσόπουλος έχει, εν προκειμένω, high-profile υποθέσεις που παίρνουν δημοσιότητα, οπότε η όποια απάντηση από τους αντιδίκους του θα πάρει την ίδια δημοσιότητα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.