O Δίας και το Διαδίκτυο

O Δίας και το Διαδίκτυο

Οκτώβριος 09, 2015 - 20:25
1 σχόλια

Εκατοντάδες πολίτες αυτής της χώρας διαμαρτύρονται καθημερινά για την κακή ποιότητα δικτύου που έχουν στα ρούτερ τους και στα κινητά τους. Αν μη τι άλλο,τοΔιαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, ενώ είναι αναπόσπαστο εργαλείο για τη συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών.

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς Internet. Χωρίς να μπορείτε να ενημερωθείτε για τα νέα του κόσμου, να επικοινωνήσετε με τους φίλους σας, με συγγενείς και με συνεργάτες, και να είστε αναγκασμένοι να ανεβοκατεβαίνετε τους ορόφους του γραφείου. Ή να περιμένετε το γράμμα από το εξωτερικό. Ή να μην μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό διάγραμμα για τη δουλειά σας.

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πλέον τη ζωή του χωρίς αυτό το «παράθυρο» στον έξω κόσμο που ακούει στο όνομα «Διαδίκτυο».

Αν καθήσετε και το σκεφτείτε καλά,  το Internet φέρνει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα εκατομμύρια δεδομένα μπροστά στα μάτια σας. Στον υπολογιστή, στην ταμπλέτα, στο κινητό σου.

Κρατήστε τώρα όλες αυτές τις πληροφορίες και σκεφτείτε μία μέρα ξαφνικά να χαθεί το Internet και να πάρει πίσω όλα αυτά τα οποία μας έχει χαρίσει απλόχερα.

Όχι επειδή κάποιος πολιτικός αρχηγός αποφασίσει ότι το wi-fi ή και τα ρούτερ πρέπει να εξαφανιστούν γιατί δεν συμβαδίζουν με τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά γιατί γίνονται έργα από τον οργανισμό ο οποίος έχει περάσει τις ίνες και είναι υπεύθυνος για τα δίκτυα.

Η μέρα αυτή είναι κοντά και για την Τρίπολη, καθώς μέρα με την ημέρα το σήμα χάνεται, και η σελίδα δεν φορτώνει. Σε λίγο θα γυρίσουμε πίσω στα αρχαία χρόνια και θα παριστάνουμε τον… Δία. Γιατί; Επειδή ως άλλοι Δίες ή Ποσειδόνες, αν προτιμάτε,επειδή οι απόψεις για τον εν λόγω χάλκινο άγαλμα διίστανται, θα πετάμε το ρούτερ από το μπαλκόνι, όπως ο αρχαίος θεός τον κεραυνό!

Έφη Καστραντά

Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σωστός ο προβληματισμός, χωρίς τον Γούγλη χρειάζεται να σου απαντήσει το μυαλό

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.