Ο δεκάλογος της «πρώτης» του Αρκαδικού

Ο δεκάλογος της «πρώτης» του Αρκαδικού

Αύγουστος 26, 2015 - 11:36
0 σχόλια

Με μεγάλη διάθεση, αισιοδοξία και όρεξη για σκληρή δουλειά ο Αρκαδικός ξεκίνησε την προετοιμασία του για την νέα αγωνιστική χρονιά και το ντεμπούτο της ομάδας στην Basket League την Δευτέρα (24/8).

Ο ΣΕΦΑ διακρίνεται για την οργάνωση του σε όλους τους τομείς με την διοίκηση , (Σμύρνιώτης , Κουτσουμπός ,Παγκράτης ,Μιαούλης, Μπασακιώτης )  και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας να δουλεύουν πλέον σε επαγγελματικούς ρυθμούς με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η πρώτη επίσημη του Αρκαδικού άφησε σε όλους όσους βρέθηκαν στο ΔΑΚ Τρίπολης μια γλυκιά αίσθηση και προσμονή για τις μεγάλες στιγμές που έρχονται τον εφετινό χειμώνα, έβγαλε ειδήσεις αλλά και μικρές ωραίες ιστορίες.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα 10 κύρια σημεία της πρώτης προπόνησης του Αρκαδικού:

1. Ο θαυμασμός για το γήπεδο

Τα βελτιωτικά έργα στο ΔΑΚ Τρίπολης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς καθημερινά έτσι ώστε να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους επίσημους αγώνες της ομάδας. Ήδη το γήπεδο έχει αρχίσει να αλλάζει όψη με τα βλέμματα όλων να ταξιδεύουν και τον θαυμασμό να παίρνει την κυρίαρχη θέση στα πρώτα πηγαδάκια που στήθηκαν.

2. Η παρουσία του Δημάρχου

Η συνεργασία του Δήμου Τρίπολης και της διοίκησης του Αρκαδικού αναφορικά με τις εργασίες του κλειστού γυμναστηρίου είναι εξαιρετική. Ο Δήμαρχος Τρίπολης αλλά και αρκετά μέλη της Δημοτικής αρχής βρέθηκαν στην πρώτη του Αρκαδικού με τον κ. Παυλή μάλιστα να χαιρετά έναν, έναν τους παίχτες και να τους εύχεται καλή επιτυχία για την νέα χρονιά.

3. Η συνέχεια των εργασιών

Οι βελτιωτικές εργασίες του ΔΑΚ Τρίπολης αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα καθώς ξεκινά η αναδιαρίθμηση του αγωνιστικού χώρου και των κερκίδων περιμετρικά του γηπέδου. Είναι αλήθεια πως ο Δήμος Τρίπολης και η διοίκηση του Αρκαδικού κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από δύσκολες οικονομικές συγκυρίες έτσι ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο στο χρονοδιάγραμμα που έχει προγραμματιστεί.

4. Έπεται μεταγραφική ενίσχυση

Ο Αρκαδικός όπως έγινε γνωστό τόσο δια στόματος του προέδρου Μιχάλη Σμυρνιώτη όσο και από του προπονητή Γιάννη Καστρίτη αναμένεται να συνεχίσει την μεταγραφική του αντεπίθεση για την τελική ολοκλήρωση του ρόστερ. Οι κυανομπλέ λοιπόν αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση 3 ξένων ακόμα που να είναι γνώστες του ευρωπαϊκού μπάσκετ καθώς επίσης και για 1 με 2 Έλληνες με παραστάσεις από την μπάσκετ League.

5. Ο καταρτισμός του ρόστερ

Η προετοιμασία για τον Αρκαδικό ξεκίνησε με 11 καλαθοσφαιριστές εκ των οποίων 5 ήταν μέλη περσινής ομάδας (Κοψαύτης, Καλλινικήδης, Καραμαλέγκος, Εζόμο, Κωνσταντίνου) 4 μεταγραφές (Μακ Ντόναλντ, Βαν Όουστρουμ, Μπούκερ, Τζουγγαράκης) και δύο παιδιά απ' την nouvelle vague του συλλόγου οι "μικροί" (Σταματόπουλος, Τσέλος) ενώ όπως είπαμε και παραπάνω θα υπάρξουν ακόμα 5 με 6 μεταγραφές ακόμα.

6. Η "λάμψη" των νέων

Όπως ήταν αναμενόμενο τα φώτα έπεσαν πάνω στα τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας που έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με τα Ελληνικά ΜΜΕ.  Ο Σάββας Τζουγγαράκης ενδεχομένως να μην ένιωσε πρωτάρης αφού αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα φορέσει την φανέλα του Αρκαδικού ωστόσο Μακ Ντόναλντ, Βαν Όουστρουμ και Μπούκερ πήραν μια πρώτη γεύση.

7. Οι παλιοσειρές

Γιώργος Κοψαύτης, Άκης Καλλινικήδης, Γιάννης Καραμαλέγκος, Κωστής Εζόμο, Γιώργος Κωνσταντίνου είναι οι πέντε συνδετικοί κρίκοι που ενώνουν το πρόσφατο επιτιχημένο παρελθόν με το ελπιδοφόρο μέλλον. Η είσοδος τους στο ΔΑΚ θύμισε κάτι απ' το "επιστροφή στο σπίτι".

8.  Το αναβαθμισμένο προπονητικό staff

Ο Γιάννης Καστρίτης θα είναι και την νέα σεζόν ο "αρχιτέκτονας" του Αρκαδικού και αυτός που θα κοουτσάρει την ομάδα στο ντεμπούτο της στην Baske League με τον Μπάμπη Αλεξόπουλο να παραμένει ο άμεσος συνεργάτης του στον κυανομπλέ πάγκο. Όμως το παρών έδωσαν και δύο νέα πρόσωπα  που βρίσκονται στο προπονητικό επιτελείο. Ο λόγος για τον βοηθό προπονητή Δημήτρη Μητρόπουλο και τον νέο της ομάδας γυμναστή Πέτρο Συρακόπουλο. Το staff του ΣΕΦΑ πλαισιώνεται επίσης από τους φυσικοθεραπευτές Χρήστο Δεδούση και Μάριο Βλάμη και από τον φροντιστή Νίκο Ξαγοράρη.

9. Μεγάλη ανταπόκριση για την αγορά των διαρκείας

Η ανταπόκριση του φίλαθλου κόσμου για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας είναι εντυπωσιακή όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της ομάδας Μιχάλη Σμυρνιώτη. Η σχέση του Αρκαδικού με τους φιλάθλους του είναι γνωστή και όλοι θέλουν να βρεθούν και να ζήσουν από κοντά στιγμές Basket League. Η διάθεση συνεχίζεται με τρελούς ρυθμούς...

10. Προετοιμασία και φιλικά

Αναφορικά με την προετοιμασία το ξεκίνημα θα είναι ιδιαίτερα επίπονο για τους παίχτες καθώς τους περιμένουν διπλές καθημερινές προπονήσεις που θα αφορούν ασκήσεις φυσικής καταστάσεις και γήπεδο για τις πρώτες ασκήσεις με μπάλα.  Σχετικά με τα φιλικά εκτός του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στις (3/10) ο Αρκαδικός βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις και με άλλες ομάδες απομένοντας κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να ανακοινωθούν κάτι που θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.