Ο Αστέρας γίνεται ξανά ομάδα

Ο Αστέρας γίνεται ξανά ομάδα

Ιούλιος 28, 2017 - 11:01
2 σχόλια

Σύμφωνοι, τα φιλικά παιχνίδια δεν είναι τίποτα άλλο παρά χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του εκάστοτε προπονητή που του δίνουν τη δυνατότητα να δει τα θετικά και τα αρνητικά της ομάδας του, να δοκιμάσει πράγματα και να βγάλει τα συμπεράσματά του για την αγωνιστική εικόνα των ποδοσφαιριστών του.

Επίσης, τα φιλικά παιχνίδια χρειάζονται προσοχή και μελέτη αφού ο κίνδυνος αποπροσανατολισμού ελλοχεύει και πολλές φορές μπορεί να κρυφτούν πράγματα κάτω από τη χαλί μιας νίκης ή μιας καλής εμφάνισης και να το πληρώσεις αυτό στους επίσημους αγώνες και κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Μη ξεχνάμε, άλλωστε, αυτό που έγινε πέρυσι στον Αστέρα Τρίπολης. Τέτοια εποχή, έναν χρόνο νωρίτερα, η αρκαδική ομάδα στα πρώτα της φιλικά στην Ολλανδία «πέταγε», γεγονός που δεν μετρήθηκε σωστά από το τότε τεχνικό επιτελείο για να φανεί στην πορεία ο λάθος σχεδιασμός και η έλλειψη σε κεραίες θέσεις ποδοσφαιριστών, με τους κιτρινομπλέ να το πληρώνουν στη διάρκεια της χρονιάς και παραλίγο μάλιστα πολύ ακριβά με την παρτίδα να σώζεται στο τέλος.

Εφέτος, τα πράγματα είναι πιο διαφορετικά, πιο ξεκάθαρα και με περισσότερη ορθολογικότητα στη σκέψη και στην έως τώρα διαχείριση για το νέο οικοδόμημα που χτίζεται από τον Στάικο Βεργέτη. Άλλωστε, ο Αρκάς τεχνικός έχει αποδείξει πως η καλύτερη γλώσσα για να πεις κάτι είναι η σκληρή καθημερινή δουλειά και η εικόνα της ομάδας του στο γήπεδο.

Ο Αστέρας Τρίπολης στον τρίτο φιλικό αγώνα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Al-Fayha FC και, όπως αποδείχθηκε, οι Σαουδάραβες ήταν η πιο αδύναμη ομάδα από αυτές που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στην προετοιμασία του, αφού η διαφορά ποιότητας με τον Ολυμπιακό και την Αλάνιασπορ ήταν εμφανής.

Οι κιτρινομπλέ νίκησαν με 0-3, παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στα καλοκαιρινά φιλικά, με τον Στάικο Βεργέτη να βλέπει και πάλι τους ποδοσφαιριστές του να εκτελούν τις οδηγίες του, κάνοντας το αυτονόητο κόντρα σε έναν πιο αδύναμο αντίπαλο. Και το αυτονόητο πολλές φορές είναι δύσκολο και ίσως και αυτό έχει την αξία του.

Πέραν της νίκης, που μικρή σημασία έχει, τα σημαντικά είναι η εικόνα της ομάδας που δείχνει παιχνίδι με το παιχνίδι όλο και καλύτερη, η διάθεση των ποδοσφαιριστών μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η νοοτροπία που αρχίζει σιγά-σιγά να χτίζεται στην ομάδα, οι χρήσιμες δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα αλλά και η ευκαιρία που δόθηκε σε όλους όσοι ήταν διαθέσιμοι να αγωνιστούν.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Αστέρας δείχνει σε αυτά τα πρώτα του βήματα πως είναι μια ομάδα πειθαρχημένη στο παιχνίδι της και κάπου εκεί θα δομηθούν και τα υπόλοιπα στοιχεία που θέλει να περάσει ο Στάικος Βεργέτης, όπως είναι το πλάνο και ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας τακτικά μέσα στον αγωνιστικό χώρo.

Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι είναι οι ποδοσφαιριστές και ο καλός, όπως φαίνεται, εσωτερικός ανταγωνισμός που υπάρχει, ο οποίος τους οδηγεί να έχουν όρεξη και πάθος, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι νέοι δείχνουν στοιχεία ότι προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της ομάδας τους, ενώ υπάρχουν και οι παλιοί με τους Καλτσά και Γκοντό, για παράδειγμα, από το φιλικό με τους Σαουδάραβες να ξεχωρίζουν και να «ξεμπουκώνουν» με τα γκολ που σημείωσαν και έδειξαν πόσο τα ήθελαν.

Ένα ακόμα χρήσιμο ίσως συμπέρασμα από το φιλικό με την Al-Fayha FC είναι και τα κενά διαστήματα που υπήρξαν (λογικό μεν) και κυρίως τα αμυντικά λάθη του δευτέρου ημιχρόνου που επέτρεψαν στους Ασιάτες να δημιουργήσουν κινδύνους. Το κομμάτι αυτό σίγουρα έχει τη δική ξεχωριστή σημασία για τη συνέχεια της προετοιμασίας της ομάδας.

Αισιοδοξία υπάρχει όπως και πεποίθηση πως αυτή η ομάδα έχει τα απαραίητα στοιχεία για να βελτιωθεί πολύ περισσότερο στην συνέχεια. Κανείς, ασφαλώς, δεν μπορεί να γνωρίζει το τι θα γίνει μέσα στη χρονιά. Τα πρώτα δείγματα γραφής, όμως, δείχνουν πως ο Αστέρας γίνεται ξανά από την αρχή ομάδα. Και όπως είπε και ο Στάικος Βεργέτης, «κομμάτι-κομμάτι» θα χτιστεί ο νέος Αστέρας.

Αντώνης Χρονάκης

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Ο Α στέρας δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ομάδα με αυτούς τους παίχτες που έχει.

τουλαχιστον εμεις εχουμε, οχι σαν τον παναρκαδικουλη σου που δεν εχει παικτες και περιμενει να του δωσουμε οσους μας περισσευουν

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.