Ο Αρχιεπίσκοπος στη Ζάτουνα (pics)

Ο Αρχιεπίσκοπος στη Ζάτουνα (pics)

Ιούλιος 11, 2018 - 09:19
0 σχόλια

Το μεσημέρι της 7ης Ιουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, επισκέφτηκε την Ζάτουνα, φιλοξενούμενος από τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο, στο σπίτι του.

Τον συνόδευε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών. Μετά την επίσκεψη αυτή, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε την εκκλησία της Ζάτουνας, την Παναγία την Ελοβίτισσα. Τον υποδέχτηκε ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Αιμυαλών και ιερέας της Ζάτουνας, Παν. Αρχ. π. Δαμασκηνός μετά της συνοδείας του. Στην επίσκεψη στην εκκλησία, παρόν ήταν και ο κ. Πετρόπουλος, που συνόδευε τον κ.κ. Ιερώνυμο, καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζατουνιτών Γιάννης Δρούλιας.

Ο π. Δαμασκηνός, του ανέφερε το ιστορικό της εκκλησίας και εξέφρασε τον θαυμασμό του, για την πελώρια εκκλησία του χωριού μας. Από την σύντομη συζήτηση φάνηκε ότι σύντομα θα ξανά επισκεφτεί την Ζάτουνα, για εκκλησιαστικό σκοπό!

Ο Μακαριότατος, Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, ήρθε στην Δημητσάνα, καλεσμένος της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, για τον εορτασμό της Αγίας Κυριακής, προστάτιδας της πόλης της Δημητσάνας. Μαζί με άλλους τρεις Μητροπολίτες χοροστάτησε, τόσο στον εσπερινό, όσο ανήμερα της εορτής 7 Ιουλίου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος. Υπήρχε ένα πλούσιο εορταστικό διήμερο στην Δημητσάνα, από Θρησκευτικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές, βοηθούντος και του καιρού, που ήταν άριστος!

Οι φωτο είναι της εφημερίδας «Ζάτουνα», από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην εκκλησία της Ζάτουνας.

arxi3

arxi3

arxi3

arxi3

arxi3

arxi3

arxi3

Από το zatounanews.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.