Ο απολογισμός του Λαϊκού αγώνα βουνού στα «Μονοπάτια των Αρκάδων ποιμένων»

Ο απολογισμός του Λαϊκού αγώνα βουνού στα «Μονοπάτια των Αρκάδων ποιμένων»

Σεπτέμβριος 11, 2015 - 08:52
0 σχόλια

Στα μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 το πρωί στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ έγινε ο 6ος λαϊκός αγώνας βουνού κάτω από το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής και τον Ανθρωπισμό και διοργάνωσε το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ.

Πρόκειται για δοκιμασία αντοχής και περιπέτειας στη βόρεια πλευρά του Μαινάλου της μαγευτικής Αρκαδίας με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Βαλτεσινίκο σε μια κυκλική κατεύθυνση από βόρεια, δυτικά, νότια και ανατολικά. Οι δρομείς έτρεξαν μέσα από κατάφυτες βουνοπλαγιές γραφικές κορυφογραμμές, καταδεκτικές ρεματιές με αιωνόβια έλατα, και φυσικές πηγές με κρυστάλλινα νερά, αιώνια μνημεία της ζωής και της φύσης και έζησαν μοναδικές στιγμές.

Ο αγώνας περιελάμβανε δύο κατηγορίες που αντιστοιχούσαν σε δύο διαδρομές ίδιας κατεύθυνσης διαφορετικών όμως αποστάσεων ως εξής:

Πρώτη κατηγορία 21 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά 825 μέτρα όπου έλαβαν μέρος 185 δρομείς από πολλά μέρη της Ελλάδος και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ

Δεύτερη κατηγορία 10,4 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά 450 μέτρα, στην οποία έλαβαν μέρος 48 δρομείς. ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ

Ακόμη έλαβαν μέρος και απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες και ορειβάτες, διανύοντας την διαδρομή της δεύτερης κατηγορίας δηλαδή αυτής των 10,4 χιλιομέτρων, έχοντας την τεχνική υποστήριξη των διοργανωτών.

Οι τρείς πρώτοι κάθε κατηγορίας και σειράς άνδρες και γυναίκες κέρδισαν αναμνηστικά μετάλλια (χρυσό, ασημένιο και χάλκινο), ενώ οι πρώτοι κάθε κατηγορίας και φύλλου έλαβαν ειδικό έπαθλο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου. Όλοι δε που έλαβαν μέρος στους αγώνες πήραν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Οι εφετινοί αυτοί λαϊκοί αγώνες βουνού ή απλού περιπάτου στα μονοπάτια των «Αρκάδων Ποιμένων» ήταν και πάλι αφιερωμένοι στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που βρίσκουν στήριγμα στον ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ», που βοηθούμε και υποστηρίζουμε. Έτσι όσοι συμμετείχαν, αθλητές, περιπατητές παράγοντες ή θεατές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους καταβάλλοντας το ποσό των 10 (δέκα) € ή και περισσότερο στο λογαριασμό του συλλόγου αυτού.

Η μέρα ήταν φανταστική με εξαίρεση την υπερβολική βέβαια ζέστη που μετρίασε το ορεινό σκιερό τοπίο και το πάθος των αθλητών για τον αγώνα αυτό. Η υποδοχή των κατοίκων μοναδική και τα καταστήματα του χωριού έδειξαν για άλλη μια φορά τη φιλοξενία τους με "καλούδια" που ετοίμασαν ειδικά για το σκοπό αυτό και ενθουσίασαν τους επισκέπτες!. Επίσης ο ενθουσιασμός των εθελοντών η ακεραιότητά τους, η προθυμία τους για συμμετοχή και η διάθεση για υποστήριξη των αθλητών ήταν υποδειγματική και χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν τόσο ωραίο, για μας δε είναι μια παρακίνηση για περισσότερα.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ που ήρθε από την Αθήνα, τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΕΕΣ Τρίπολης και ιδιαίτερα τους ιατρούς Τρίπολης κ. κ. Θεοδ. Θεοδωρόπουλο και Δημ. Σωτηρόπουλο που με την προθυμία και ευγενική προσφορά τους συνέδραμαν και υποστήριξαν ιατρικά το αγώνα.

Όλοι ευχήθηκαν " και του χρόνου" ενώ οι αθλητές το υποσχέθηκαν !

Από την οργανωτική επιτροπή και το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ και πάλι ένα μεγάλο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" σε όλους !


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.