Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα μιλήσει για την υπόθεση Novartis στη Βουλή

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα μιλήσει για την υπόθεση Novartis στη Βουλή

Μάιος 18, 2018 - 10:01
3 σχόλια

Αναμένεται «μάχη» στην Ολομέλεια

Στις 10 το πρωί της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί η έναρξη της συζήτησης του κυβερνητικού πορίσματος που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Βουλή δεν είναι αρμόδια να ασκήσει διώξεις και πως ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική Δικαιοσύνη.

Για τη μεγαλύτερη παρωδία του αιώνα κάνουν λόγο βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αφού οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που χαρακτήριζαν την υπόθεση ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως κράτους, θα ψηφίσουν σήμερα το βράδυ κατά της δίωξης των δέκα πολιτικών προσώπων λόγω αναρμοδιότητας.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει στις 20:00. Θα διεξαχθεί με 10 κάλπες, μία για κάθε πολιτικό πρόσωπο που αρχικώς είχε παραπεμφθεί για προανακριτική εξέταση. Τα ψηφοδέλτια θα περιλαμβάνουν τις εξής επιλογές:

- Ναι στη δίωξη

- Όχι στη δίωξη (λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής)

- Παρών

Η πρόταση της πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι υπέρ της μη άσκησης δίωξης και της επιστροφής του φακέλου στη Δικαιοσύνη. Αλλά, πρέπει να σημειώσουμε, η Δικαιοσύνη διαβίβασε τη δικογραφία στο Κοινοβούλιο κρίνοντας ότι για τα αδικήματα της απιστίας – δωροδοκίας αρμόδια ελέγχου είναι η Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συμμετάσχουν στη συζήτηση του πορίσματος, αλλά μάλλον θα αποχωρήσουν από την ψηφοφορία.

Από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα τον λόγο θα λάβουν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Γιώργος Κουτρουμάνης.


3 Σχόλια

10:18-ΕΣΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ;ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ.ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΕΥΚΟ ΧΡΩΜΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΝ ΓΚΡΕΜΙΖΩ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.