O αμνός, το ερίφιο και ο βουλευτής (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

O αμνός, το ερίφιο και ο βουλευτής (vid)

Μάιος 17, 2018 - 17:33
0 σχόλια

Τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης θέλησε να επισφραγίσει ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας με τη «fake» αλλά κατά τα άλλα πολύ τρυφερή φωτογραφία με το προβατάκι και με το κατσικάκι να ακουμπούν στοργικά τα κεφάλια τους.

Αυτή τη βουκολική φωτογραφία αποφάσισε να αποστείλει ο κ. Γκιόλας για να συνοδεύσει το δελτίο Τύπου που απέστειλε την Πέμπτη 17 Μαΐου με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη τύπου  του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, στην οποία ανακοινώθηκε η δέσμη μέτρων για εντατικότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς.

Το e-mail που απέστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει ένα κείμενο σε μορφή word, φωτογραφίες με τον υπουργό και τους αγρότες και μία άσχετη «fake» φωτογραφία κατεβασμένη από το Διαδίκτυο που δείχνει δύο ζώα να στέκουν αμέριμνα και «χαμογελαστά» στο λιβάδι.

Πληκτρολογώντας στο Διαδίκτυο, βρήκαμε πολύ εύκολα τη συγκεκριμένη φωτογραφία με τα δύο συμπαθή τετράποδα να συνοδεύει πλήθος άρθρων και αναρτήσεων: άλλες από αυτές περιλαμβάνουν ήχους από βελάσματα, άλλες παραβολές και άλλες εκπαιδευτικά παιχνίδια στα οποία,  όπως περιγράφεται, οι μαθητές-πρόβατα κάνουν όπως τους λένε, και ακολουθούν τις οδηγίες πειθαρχημένα, ενώ στους μαθητές-ερίφια δεν αρέσει να κάνουν όπως τους λένε, και θέλουν να μάθουν γιατί το κάνουν.

 Μήπως τελικά έχει συμβολική αξία αυτή η φωτογραφία;

Το παράδοξο είναι ότι το γραφείο Τύπου του βουλευτή που έστειλε αυτή τη φωτογραφία δεν υπολόγισε ότι αυτή η φωτογραφία μπορεί να θεωρηθεί και ως προπαγανδιστική και ίσως επηρεάσει την κρίση των πολιτών, οι οποίοι θα δουν τα ευτυχισμένα ζωάκια να «χαίρονται» από τις ενισχύσεις του εισοδήματος των αγροτών.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

 Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου  του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ανακοινώθηκε Δέσμη μέτρων για εντατικότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς.

Ποια δέσμη μέτρων πάρθηκαν σχετικά με τους ελέγχους στην αγορά:

 

1) Έδωσα ήδη εντολή για:

Άμεση τροποποίηση της Υπουργικής απόφασης του 2011, για το ΑΡΤΕΜΙΣ ώστε να γίνεται άμεση καταγραφή και διασύνδεση με το ΟΣΔΕ  και να δηλώνεται ο αριθμός των προβάτων, του κωδικού των ενωτίων των ζώων και η θέση του στάβλου.
Τα μητρώα κτηνιατρικής να  επικαιροποιηθούν άμεσα. Το γάλα που παρέδωσε ο κτηνοτρόφος θα είναι σε αντιστοιχία με το γάλα που παράγουν τα ζώα του.
Το ΣΥΚΑΠ (Συντονιστικό Κέντρο Καταπολέμησης της Απάτης) να διασυνδεθεί με το Άρτεμις. Θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής γάλακτος και στο γάλα που εισάγεται από γειτονικές χώρες της Βαλκανικής.
Να γίνεται διασταύρωση με παραστατικά ΑΦΜ, καταγραφή εισαγωγέων εμπόρων χονδρικής με μικτά κλιμάκια ΕΦΕΤ-ΕΛΓΟ, Ορκωτούς λογιστές, ΣΔΟΕ.
Να ελέγχονται οι κινήσεις λογαριασμών σχετικά με αγορές-πωλήσεις γάλακτος και προϊόντων γάλακτος.
Να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στην ιχνηλασιμότητα στα τυροκομεία.

 

Θα ενεργοποιηθεί άμεσα το Π.Δ. 420 του 1993 από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ που ΟΡΙΖΕΙ την υποχρεωτική δήλωση όλων των τροφίμων ζωικής προέλευσης από τα κράτη μέλη αλλά φαίνεται ότι δεν τηρείται. Στις πύλες εισόδου, στα τελωνεία, να καταγράφεται όλη η ποσότητα γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

 

3) Δεν επαρκεί το προσωπικό στον ΕΛΓΟ, ΕΦΕΤ και στις Περιφέρειες. Θα γίνει συνεννόηση με το Υπ. Οικονομικών  για να εξαιρεθεί άμεσα το 60ημερο για εκτός έδρας, ανά έτος για τους ελέγχους για το γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού ελέγχου από τις εισφορές του ΑΡΤΕΜΙΣ που συγκεντρώνει ο ΕΛΓΟ.

 

4)  Κατατίθεται  άμεσα Τροπολογία στον Ν. 4235/2014 για τις κυρώσεις ώστε να γίνουν πιο αυστηρές.

 

5) Θεσπίζεται άμεσα, Ειδικό Ετήσιο Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου για το γάλα και για όλα τα προϊόντα γάλακτος και ιδιαιτέρα για την φέτα σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ και τον ΕΦΕΤ ώστε να γίνονται ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΈΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΊΕΣ όχι μόνο στις γαλακτοβιομηχανίες αλλά και στα σημεία λιανικής πώλησης και στην μαζική εστίαση (εστιατόρια, ξενοδοχεία)

 

Εξήγγειλε αύξηση συνδεδεμένων ενισχύσεων, για την ενίσχυση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων

 

 

Δεύτερον, ανακοινώσε τα ποσά που θα χορηγηθούν ως συνδεδεμένες ενισχύσεις για το 2017 στον τομέα της κτηνοτροφίας και τα οποία θα δουν στους λογαριασμούς τους οι κτηνοτρόφοι την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα:

Αυξάνουμε τους δικαιούχους, από 33.000 το 2016 σε 49500 το 2017, δηλαδή αύξηση 49%.
Αυξάνουμε τα συνολικά ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την κτηνοτροφία, από 47,5 εκατ. ευρώ σε 87,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν διπλασιάζονται.
Για τους αιγοπροβατοτρόφους, από 6,2 ευρώ ανά ζώο το 2016 θα δοθεί τώρα 9,7 ευρώ ανά ζώο.
Για τους αγελαδοτρόφους, από 140 ευρώ το ζώο το 2016, θα δοθούν τώρα 192,5 ευρώ ανά ζώο.

Τις σημαντικές αυτές ανακοινώσεις του ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και των ελλήνων κτηνοτρόφων,  αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα αυξήσεις ενισχύσεων και για τους αγρότες .

Στη λήψη των αποφάσεων για τις ενισχύσεις ,συνέβαλαν με τις εισηγήσεις τους προς τον Υπουργό, οι Βουλευτές των αγροτικών περιφερειών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την συνεργασία αυτών και των αρμοδίων οργάνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιτεύχθηκε ο στόχος της αύξησης των συνδεδεμένων ενισχύσεων .

Οι προσπάθειες αυτές δεν εξαντλούνται μόνο στην κτηνοτροφία και άμεσα αναμένεται να ανακοινωθούν αυξήσεις σε σημαντικό ποσοστό που θα ξεπερνά το 20 % στη συνδεδεμένη παραγωγή των αγροτών.

 

Γιάννης Γκιόλας

Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις: 
Video: 

Sheep Farmimg


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.