Ο ΑΦΜ θα γίνει ο μοναδικός αριθμός για όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο

Ο ΑΦΜ θα γίνει ο μοναδικός αριθμός για όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο

Ιανουάριος 20, 2020 - 16:02
0 σχόλια

Ο ΑΦΜ θα είναι ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες και αυτός που θα χρησιμοποιούν όλοι οι πολίτες για τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο όπως αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως σημειώνει, σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης , «έχουμε καταλήξει στην αξιοποίηση του ΑΦΜ, ως ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης».

«Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΦΜ θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα καθώς θα πάψει να είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος και θα καταστεί σταδιακά ο μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος αλλά και με τις επιχειρήσεις», εξηγεί ο υπουργός.

Ο κ. Πιερρακάκης δηλώνει ότι θα δημιουργηθεί η κατάλληλη ψηφιακή υποδομή ώστε κάθε πολίτης να αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή μέσω της ταυτότητάς του και επίσης θα φέρει την ταυτότητα και στη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.