Ο «Οδυσσεβάχ» από τη θεατρική ομάδα δασκάλων στην Τρίπολη (photos&video)

Ο «Οδυσσεβάχ» από τη θεατρική ομάδα δασκάλων στην Τρίπολη (photos&video)

Μάιος 21, 2013 - 21:37
29 σχόλια

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου δασκάλων Αρκαδίας ξεκινάει και για φέτος το θεατρικό της ταξίδι ανεβάζοντας το έργο "Οδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου.

Το έργο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 23 Μαΐου και θα διαρκέσει έως 2 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο, ενώ κρατήσεις θέσεων θα γίνονται κάθε απόγευμα 18:00-21:00.

Η θεατρική ομάδα των δασκάλων μετρά 11 χρόνια και κάθε χρόνο παρουσιάζει από μία παράσταση, ενώ φέτος θα παιχτούν δύο, ο "Οδυσσεβάχ" για τους μικρούς και το "Μια τρελή τρελή 50άρα" για τους μεγάλους.

Ο κ. Βασίλης Χρονόπουλος μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr και τόνισε πως οι δάσκαλοι δε διδάσκουν μόνο αλλά κάνουν και άλλα πράγματα όπως το θέατρο και ότι το κοινό της Τρίπολης τους αγκάλιασε και κάθε χρόνο περιμένει με ανυπομονησία της παράστασή τους.

Η υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας κ. Φρόσω Χατζοπούλου κάλεσε όλο τον κόσμο να απολαύσει και τις δύο παραστάσεις που με πολύ όρεξη ετοίμασαν.

Δείτε στο βίντεο και απόσπασμά από την παράσταση ¨Οδυσσεβάχ"

Video: 

youtube://v/E0XBpGjnrX4


29 Σχόλια

Το ειδαμε το εκτρωμα το καλοκαιρι που μας περασε. Κατι καλυτερο δεν ειχατε να παρουσιασετε!

Ντροπή σας να ανεβάζετε τέτοια έργα! Πρόκειται για διαστρέβλωση της ελληνικής μυθολογίας. Τι θα πω στο παιδί μου όταν παει γυμνάσιο και θα μπερδέυει τον Κύπλωπα με το δρακοπόδαρο και θα λέει οτι ο Οδυσσέας του βγαλε τις χρυσες τριχες από τον αφαλό του για να του πάρει τη δυναμή του.

Μάλιστα! Τον Οδυσσεβάχ τον είδαμε το καλοκαίρι που πέρασε, το Μια τρελή τρελή 50άρα παίζεται στην Αθήνα και πιθανόν να έρθει το καλοκαίρι και εδώ. Τα παίξατε αυτά τα έργα για να σας συγκρίνουμε και να πουμε ότι είσασταν καλύτεροι;

Τοσα παιδικά έργα! Αυτό βρήκατε για να παίξετε; Αυτό που γελοιοποιεί την ελληνική μυθολογία;

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Σε όποιον δεν αρέσει να μην παει , δεν ειναι υποχρεωτικό . Μπραβο στους εκπαιδευτικούς που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ μας ψυχαγωγουν τόσα χρόνια ΔΩΡΕΑΝ

Δεν παει ετσι σε οποιον δεν αρεσει να μην παει! Τα παιδια εχουν προτυπο τους δασκαλους και αυτοι αντι να τα οδηγουν στο σωστο δρομο ξεφευγουν.

Ξεφεύγουν επειδή παίζουν τη συγκεκριμένη παράσταση ;;; Τι άλλο θα διαβάσουμε ;;;;; Πρόσεχε μην δαγκωσεις την γλώσσα σου ....το δηλητήριο ειναι πολυ

Ανωνυμε 11:34, Γιατι το δωρεαν με κεφαλαια?θεωρεις οτι επρεπε να εχει εισοδο η υπερπαραγωγη? Οταν υπαρχει εισοδος υπαρχουν και απαιτησεις για το αποτελεσμα!Οταν δεν μπορουμε να καλυψουμε τις απαιτησεις καλυτερα να ειναι δωρεαν....να χαιρομαστε ολοι!

τι να λέμε τώρα μόνο το "οδυσσεβαχ" τα λέει όλα.....Αχ και Βαχ !! καλά όμως αν το δεις κ αλλιώς είναι πολύ φιλοσοφημένο , βρε το σκέφτηκε κανείς τέτοιο "πάντρεμα", όooooχι , μόνο εδώ τα παιδιά εκαναν ένα τέτοιο remix ,αντε βγάλτε κάρτες για να βρείτε θέση!!!

Ναι ξεφευγουν γιατι η παρασταση δεν εχει καποιο ουσιώδεις νοημα να προσφέρει στα παιδιά. Περσυ τα μαγικα μαξιλαρια και το όνειρο του σκιάχτρου είχαν παρα πολλά νοήματα να περάσουν στα παιδιά. Αυτό το έργο δεν έχει τίποτα το ουσιώδεις. Ισα ίσα που διαστρεβλώνει την ελληνική μυθολογία.

Μπέσυ μας το είπες όλο το εργο σε 1 λεπτό. Δε χρειάζεται να έρθω να τώρα γιατί ξέρω τι θα γίνει.

Ιθαγδάτη! Δρακοπόδαρος! Αυτά μαθαίνεται στα παιδιά μας; Αίσχος!

Mιας και πιάστε σβάρνα ότι παίζετε στην Αθήνα του χρόνου θέλουμε το "Άντρες έτοιμοι για όλα"!

Όπως και να έχει συγχαρητήρια στη θεατρική ομάδα των δασκάλων οι οποίοι κάθε χρόνο βάζουν τα δυνατά τους και μας ψυχαγωγούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο...

Ο ρολος του δασκαλου δεν ειναι μονο να ψυχαγωγει! Και αυτη η παρασταση δεν ειναι για μεγαλους.

Το πρόβλημα είναι η διαστρέβλωση του μύθου, που είναι ήδη ένα παραμύθι; Είπατε ποτέ στα παιδιά σας για τη διαστρέβλωση στην ιστορία που έχει κάνει το κόμικ και η ταινία "300"; Για την ταινία "Τροία" ίσως; Ερευνήσατε ποτέ αν τα παραμύθια που λέγονται στην Ελλάδα αποτελούν στρεβλές αποδόσεις ξένων παραμυθιών από εμάς; Παράπονα απλά για να υπάρχουν, επειδή οι δάσκαλοι εθελοντικά προσφέρουν διασκέδαση!

ΚΟΙΤΑ ΠΙΚΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΑΑΑ ΡΕ ΑΘΑΝΑΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ.ΜΙΖΕΡΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ.. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 11:44 ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ...

Οδυσσεάς και Σεβαχ φέτος του χρόνου παίχτε κανα Ηρακλή με Ζίνα. Έχω το τίτλο έτοιμο "Ο Ζινακλης και μούσες του"!

ΠΡΟΣ ΣΑΚΗΣ12 ΣΑΚΗΣ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ

Μαλλον δε γνωριζεις ουτε την Καλογεροπουλου ουτε κατι σχετικο με το θεατρο . Πιθανα η πολυ τηλεοραση σε κανει να λες τα ευφυολογηματα τυπου Ζηνας κ.τ.λ.

επειδή είδα την παράσταση το μόνο που έχω να πω ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΗ και το παιδί μου θέλει να ξαναπάμε!!!!Κρίμα σε όσους δυσφημούν αυτή την προσπάθεια!!Προφανώς φθονούν το μεράκι και το κέφι των δασκάλων!!!υπάρχει και ξίδι!!Παρεπιπτόντως η διαστρέβλωση της πραγματικότητας τόσα χρόνια από τις κυβερνήσεις στη χώρα μας δε σας πείραξε;;;Για το ότι τα παιδιά μας δεν έχουν πλέον μέλλον σε αυτή τη χώρα δεν θα το πείτε κύριε ανώνυμε πατέρα που το παιδί σας θα πάει στο Γυμνάσιο και μετά στο λύκειο; η παράσταση σας πείραξε;;;ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!

Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη παιδική παράσταση που έχουμε δει από τη θεατρική ομάδα των δασκάλων.

Οι περιπέτειες του Σεβάχ- περσικής προέλευσης- βασίζονται στις αληθινές ιστορίες των ναυτικών του Ινδικού ωκεανού, αλλά και σε αρχαία κείμενα όπως η ομηρική Οδύσσεια και σε πλήθος περσικών και ινδικών μύθων. Ο Οδυσσέας και ο Σεβάχ, ταξιδευτές και ονειρευτές και οι δυο σ ένα ταξίδι που συμβολίζει την ανθρώπινη περιπέτεια και την περιπλάνηση της ύπαρξης σένα τραχύ αλλά συναρπαστικό κόσμο που δε γνωρίζει πατρίδες και σύνορα. Ταξίδι που δεν περιορίζεται στα στενά και στεγνά πλαισια της λογικής. Υπάρχουν κι άλλοι κόσμοι που τα παιδιά ,ευτυχώς,μπορούν ν αντιληφθούν γιατί βλέπουν με τα μάτια της ψυχής τους. Ευτυχώς και αρκετοί δάσκαλοι. Απ ότι φαίνεται όμως , εκεί έξω είναι και πολλοί που τέτοιους κόσμους δε γνωρίζουν, και δεν πρόκειται να γνωρίσουν, γιατί κάτι τέτοιο απαιτεί πολλά... Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους δασκάλους!!!!!!!!!! και σε όλα τα πικρόχολα σχόλια απαντά ο Μπόρχες,,,,"Δυστυχισμένοι οι πτωχοί τω πνεύματι ,γιατί όπως ήταν πάνω στη γη,θα είναι και κάτω απ τη γη"........

Dominique τι σχεση έχουν οι κυβερνήσεις με το έργο; Όπως και να το παρεις το έργο δεν είναι παιδαγωγικό. Ωραία τα σκηνικά, ωραίο η ηθοποιια τους αλλα δεν έχεις να κρατήσεις τίποτα το ουσιαστικό.

Αμα δεν εχεις (δεν μπορεις κ.τ.λ.) να κρατησεις τιποτα ... ε, τοτε όπως καλά τα λες (...) ΔΕΝ κρατάς, να μην κουραζεσαι, κιόλας! Ειναι απολυτως κατανοητό αυτο !

Πολύ καλά τα σκηνικά, πολυ καλά παιγμένο.Θα έλεγα οτι θα μπορούσε να συναγωνιστεί και επαγγελματίες, αλλά τι θα πω στο παιδί μου όταν πάει γυμνάσιο και θά λεει ότι ο Οδυσσέας έβγαζε τις χρυσές τρίχες από το δρακοκύκλωπα;

Σπαστήκατε που δεν έχετε κόσμο; Βγήκατε και είπατε ότι αμα δεν είναι γεμάτες οι αίθουσες θα σταματήσετε να παίζετε; χαχαχα Όποιος κάνει τέχνη δεν έχει απαιτήσεις να είναι οι αίθουσες γεμάτες.

Απάντηση σ' αυτούς που πικρόχολα σχολιάζουν ότι παραποιείται και γελοιοποιείται η ελληνική μυθολογία: Κύριοι και κυρίες, Αν δεν έχουν μάθει τα παιδιά σας στο δημοτικό ακόμα τους πραγματικούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας και περιμένουν να τους μάθουν από μια παράσταση που έχει περισσότερο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά... Για τον ανώνυμο που γράφει ότι το παιδί του στο Γυμνάσιο θα μπερδεύει τον Κύκλωπα με το Δρακοπόδαρο, αυτό σημαίνει (πιθανόν) ότι όταν του δίδασκαν την ελληνική μυθολογία στο δημοτικό ή κοιμόταν ή ζωγράφιζε ή είχε πάει προς νερού του ή την είχε κάνει κοπάνα από την τάξη...Τώρα, πώς είναι δυνατόν να "ξεφεύγουν" οι δάσκαλοι, παρουσιάζοντας απλά και μόνο μια ελεύθερη διασκευή σε παραμύθι της ελληνικής μυθολογίας (που ούτως ή άλλως βασίζεται σε φανταστικά γεγονότα), αυτό ουδείς το έχει καταλάβει! Θα συμφωνήσω με το σχολιαστή που αναφέρει, ως κλασικά παραδείγματα παραποίησης της ελληνικής ιστορίας τους "300", την "Τροία" και αρκετές άλλες "αμερικανιές", τις οποίες όμως καταπίνετε σα χάνοι μετά μεγάλης ευχαρίστησης, χωρίς την παραμικρή αντίδραση... Τέλως πάντων, επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, θεωρώ ότι οφείλουμε να επαινέσουμε την προσπάθεια των δασκάλων που, ιδίοις εξόδοις και κόποις, προσπαθούν να μας κάνουν να ξεφύγουμε, έστω και για λίγο, από τη μιζέρια και τη ρουτίνα της καθημερινότητας...Απ' ό,τι φαίνεται όμως, δεν πρέπει να τα έχουν καταφέρει γιατί, σ' αυτή την πόλη, μας πειράζει ακόμα και ο ίσκιος μας και μας φταίνε και τα ρούχα μας... Για τη συγκεκριμένη παράσταση πάντως, που παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια από το θίασο της Ξένιας Καλογεροπούλου, μόνο από τη μίζερη Τρίπολη έχουν ακουστεί παράπονα...Ενοχλεί την αισθητική, φαίνεται, κάποιων "Ευρωπαίων" συμπολιτών μας, που είναι μαθημένοι σε Σκάλα του Μιλάνου και πάνω...