Ο «μεσαίος» χώρος ρυθμιστής των εκλογών στην Περιφέρεια - Το προβάδισμα Τατούλη

Ο «μεσαίος» χώρος ρυθμιστής των εκλογών στην Περιφέρεια - Το προβάδισμα Τατούλη

Απρίλιος 22, 2014 - 12:33
4 σχόλια

Στην Περιφέρεια ο κ. Τατούλης φαίνεται να έχει εξασφαλίσει μία πρόσβαση αν όχι υποστήριξη ουσιαστικά από το σύνολο αυτού του "μεσαίου" χώρου. Δηλώσεις ή κινήσεις υποστήριξης έχουν δώσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Γ. Μανιάτης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Λ. Γρηγοράκος, Κ. Φαρμάκη), ο ΛΑΟΣ και η ΕΛΙΑ.

To Πάσχα έφυγε, οι εκλογές έρχονται. 26 ημέρες πριν την κάλπη στην Περιφέρεια και η μάχη αναμένεται να ενταθεί από τις επόμενες ημέρες.

Σύντομα θα έχουμε την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, οπότε θα αποκτήσουμε και μια καλύτερη εικόνα για μια ακόμη πιο αξιόπιστη εκτίμηση.
Γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση για την αργή αλλά σταθερή επιστροφή του "μεσαίου" χώρου ως "ρυθμιστή" του αποτελέσματος.

Στην Περιφέρεια ο κ. Τατούλης φαίνεται να έχει εξασφαλίσει μία πρόσβαση αν όχι υποστήριξη ουσιαστικά από το σύνολο αυτού του χώρου και σε συνδυασμό με την πρόσβαση και δεξιότερα του δείχνει να καταφέρνει να διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα.
Δηλώσεις ή κινήσεις υποστήριξης έχουν δώσει βουλευτές ή παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια (Γ. Μανιάτης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Λ. Γρηγοράκος, Κ. Φαρμάκη) όπως και η ηγεσία του κόμματος με το δικό της τρόπο, ο ΛΑΟΣ και η ΕΛΙΑ.

Από την άλλη πλευρά θέση μάχης λαμβάνουν τόσο το "παλαιό ΠΑΣΟΚ" (ή τουλάχιστον ένα κομμάτι του) ουσιαστικά υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Δέδε όσο και η Αριστερά στηρίζοντας αυτή του κ. Βουδούρη.

Αυτό το το "πάτημα" λοιπόν του κ. Τατούλη επάνω στο "μεσαίο" χώρο είναι και το μεγάλο πλεονέκτημά του σε σχέση με τους αντιπάλους του. Ουσιαστικά περιορίζει αισθητά το "ζωτικό" χώρο του κ. Δέδε ενώ ταυτόχρονα δεν ευνοεί την επέκταση στο συνδυασμό του κ. Βουδούρη.
Η λογική των συνεργασιών και της συναίνεσης που έδωσε τα πρώτα δείγματα το 2010, τώρα απομένει να δούμε σε ποιο βαθμό θα μονιμοποιηθεί ως φαινόμενο.

Πηγή:Isthmos.gr


4 Σχόλια

Ξεπεσμός, ψηφίστε με γιατί ο Βουδούρης είναι πιό ...γυρολόγος κι'από'μένα

Πετράν η περίγηση σου στην περιφέρεια πελοποννησου τελείωσε τα κεφάλια μεσα τώρα!!!

ΜΑΚΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019. ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ.

Ο άνθρωπος έχει χάσει κάθε έλεγχο. Άλλοι κάνουν κουμάντο.